Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO, VIDEO: Praha představila autobus s novým designem. Podívejte se na video

Na Mariánském náměstí proběhlo dnes dopoledne představení prototypu autobusu SOR NB12 v nově schválené vizuální podobě systému Pražské integrované dopravy. Šlo o vůbec první možnost vidět autobus s novou vizuální podobou. Cestující se jím budou moci svézt od zítřka na lince 176.

Na Mariánském náměstí v Praze byl dnes po deváté hodině ranní představen autobus s novým designem, do kterého se postupně převléknou všechny vozy pražského dopravního podniku. „Jde o zkušební vzorek, na kterém grafici společně s dopravním podnikem testovali detaily a různé odstíny, kterými by měl být autobus nalakován,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu Adam Scheinherr (PRAHA SOBĚ) a doplnil, že jde o autobus, který by přelakování čekalo v každém případě.

Systém Pražské integrované dopravy zahrnuje kromě pražské MHD také vlakovou a autobusovou dopravu ve velké části Středočeského kraje, která se postupně rozšiřuje. 

Grafici společně se společností ROPID a pražským dopravním podnikem budou pracovat na grafickém manuálu, který by měl být hotový do konce roku. Po pilotním projektu by měly následovat kroky k dokončení grafického manulálu pro 76 vozidel. Vozy s novou podobou začneme postupně potkávat v ulicích Prahy i Středočeského kraje.

Cestující se vozem s novým designem budou moci svézt už od čtvrtka. „Autobus bude do ostrého provozu nasazen poprvé zítra, a to už od ranního výjezdu na lince 176,“ řekl generální ředitel pražského dopravního podniku Petr Witowski. Vůz s novým designem tedy cestující poprvé potkají na trase z Karlova náměstí ke strahovskému stadionu.

VIZUALIZACE: Vozy pražské MHD dostanou nový vzhled. Podívejte se

Vozy pražské MHD, mezi které patří autobusy, tramvaje, příměstské vlaky i soupravy metra, budou mít jednotný šedočervený design. Jde o vozy, které jsou zapojené do Pražské integrované dopravy a fungují jak na území Prahy, tak Středočeského kraje....

Ohodnoť článek

Foto

Štítky autobus, design, MHD, Praha, Mariánské náměstí (Praha), Dopravní podnik hl. m. Prahy, Pražská integrovaná doprava, SOR NB 12, Adam Scheinherr, Středočeský kraj, ROPID, Petr Witowski

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO, VIDEO: Praha představila autobus s novým designem. Podívejte se na video  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.