Počasí dnes17 °C, zítra12 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Z Holešovic do Letňan nebude jezdit metro. K dispozici budou náhradní autobusy a tramvaje

V neděli 26. července nebude jezdit metro C v úseku mezi stanicemi Nádraží Holešovice a Letňany. Provoz bude přerušen v obou směrech. Důvodem je výměna zabezpečovacího zařízení ve stanici Ládví. Dopravní podnik zajistí náhradní autobusovou a tramvajovou dopravu. Informovala o tom mluvčí DPP Hana Pohanová.

Současná technologie zabezpečení je z roku 2004. „Již neodpovídá současným požadavkům a potřebám provozu v pražském metru," podotkla mluvčí dopraního podniku Hana Pohanová. Výměna začne v sobotu v noci po skončení provozu metra a práce potrvají až do noci z neděle na pondělí. Provoz tak bude opět obnoven v pondělí 27. července.

Cestující budou moci v neděli využít náhradní autobusovou linku XC1 a tramvajovou linku XC. V úseku Nádraží Holešovice - Kobylisy lze cestovat také tramvají číslo 17. Veškeré informace o výluce včetně schémat provozu zveřejnil dopravní podnik na svém webu. V neděli budou také u zavřených stanic metra informátoři, kteří budou schopni cestujícím poskytnout informace i v angličtině.

„Na podzim a v příštím roce DPP zmodernizuje zabezpečovací zařízení také ve stanicích Depo Hostivař, Nádraží Holešovice a Letňany," dodala Pohanová.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky metro, oprava, Holešovice, Praha, Letňany, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Nádraží Holešovice, Ládví, Kobylisy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Holešovic do Letňan nebude jezdit metro. K dispozici budou náhradní autobusy a tramvaje  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.