Počasí dnes29 °C, zítra32 °C
Pátek 28. června 2024  |  Svátek má Lubomír
Bez reklam

Začne demolice poslední části Libeňského mostu. Dopravu mezi Libní a Karlínem to omezí na týden

Poslední červnový den začnou dělníci bourat mostní oblouk přes ulici Voctářovu. Demolice poslední části Libeňského soumostí na Rohanském ostrově si vyžádá týdenní zavírku části této ulice. Pěší a cyklisté budou mít obchozí trasy, auta pojedou delší objížďkou.

Bourat začne Technická správa komunikací 30. června ve čtyři ráno. Poslední oblouk se klene přes ulici Voctářovu a proto je potřeba ji uzavřít.

Část Libeňského mostu už se mění na suť, od středy ho neplánovaně začaly rozbíjet stroje. Jakmile do něj začali dělníci vrtat, konstrukce se začala rozpadat. Demolice bude pokračovat až do září.

„Uzavírka se dotkne úseku ulice Voctářova od křižovatky u Kauflandu na Rohanském nábřeží a na ulici Voctářova s odbočkou do komplexu DOOCK,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí Technické správy komunikací Barbora Lišková. Doprava bude obnovena 7. července.

První ze tří oblouků, které byly postaveny na Rohanském ostrově jako prevence před povodněmi, začali bourat v dubnu. Na přelomu dubna a května pak odstranili i druhý přes Štorchovu ulici. Termín třetí demolice byl podle Liškové zvolen tak, „aby byl dopad na dopravu co nejnižší, s ohledem na nižší intenzity dopravy v Praze během letních prázdnin.“

Cyklistům a pěším vyznačí trasu ulicií Štorchovou, automobilová doprava bude vedena delší objížďkou z Rohanského nábřeží přes Sokolovskou směrem k Balabence, přes Černokosteleckou, Čuprovu, Povltavskou a Zenklovu do Elsnicova náměstí.

Upravena bude i trasa náhradí autobusové linky 25.

Most byl pro veškerou dopravu i chodce uzavřen začátkem ledna. Při kontrole se totiž zjistilo, že právě inundační most na Rohanském ostrově je v havarijním stavu.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Technická správa komunikací

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Začne demolice poslední části Libeňského mostu. Dopravu mezi Libní a Karlínem to omezí na týden  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.