Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Policisté kvůli nálezu podezřelých zavazadel na Václaváku omezili provoz metra A i B

, aktualizováno 18. června 2024, 15:16

Policisté uzavřeli oblast Václavského náměstí kvůli nálezu podezřelých zavazadel. Na jejich žádost byl omezen i provoz metra na linkách A i B, tramvaje jezdily odklonem.

„V současné chvíli zasahujeme na Václavském náměstí 21, kde se na chodníku nachází odložené kufry. Z důvodu zajištění bezpečnosti je pozastaven provoz metra A, B a tramvajové dopravy. Na místě je pyrotechnik a bude probíhat prohlídka odložených zavazadel," informovali policisté na síti X. 

„V odložených kufrech se nenacházelo nic nebezpečného. Opatření ze strany policie bude na místě ukončeno a provoz byl plně obnoven," oznámili policisté před třetí hodinou.

Tramvajové linky 3, 5, 9, 24 a 26 byly vedeny odklonem přes jiné trasy. Úplně byl zastaven byl provoz tramvají v úseku Nákladové nádraží Žižkov, resp. Flora, Olšanské náměstí, Hlavní nádraží, Václavské náměstí a Lazarská.

Provoz metra A nechali policisté zastavit o půl druhé, k tomu zavřeli i vestibul stanice Muzeum. O deset minut byl zastaven i provoz na lince B. 

Před druhou hodinou začalo metro A fungovat v úsecích Náměstí Míru a Depo Hostivař a Dejvická a Nemocnice Motol. Metro linky B jezdí ze Smíchovského nádraží na Zličín a z Florence na Černý Most. Náhradní dopravu v centru města dopravní podnik nezavedl.

Veškerý provoz byl obnoven dvacet minut před třetí. 

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky policie, Václavské náměstí, zavazadlo, metro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté kvůli nálezu podezřelých zavazadel na Václaváku omezili provoz metra A i B  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.