Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Policisté budou dnes na čtyřiceti místech v Praze měřit rychlost

Na více než tisícovce míst na celém území Česka dnes budou policisté hlídat dodržování nejvyšší povolené rychlosti při akci Speed Marathon. Hlídkovat budou ve vytipovaných rizikových lokalitách po celý den. Akce má zvýšit povědomí o důležitosti dodržování rychlostních limitů a přispět k větší bezpečnosti na silnicích.

„Na základě dopravně bezpečnostních analýz v daném teritoriu a vlastních vytipovaných rizikových lokalit budou policisté provádět v průběhu celého dne měření rychlosti," uvedla mluvčí policie Hana Rubášová. Na výběru hlídaných úseků se podílela i veřejnost. Lidé mohli do konce března policistům poslat tipy na riziková místa, kde řidiči často porušují předpisy. 

V Praze je to celkem čtyřicet míst, například ulice Trojská, Spojovací, Teplárenská nebo Chlumecká. Seznam všech míst najdete zde.

Akce Speed Marathon se v podobném rozsahu konala i loni. Přestože policisté stejně jako letos informovali o kontrolách předem a zveřejnili seznam hlídaných úseků, zaznamenali přes 2100 případů překročení rychlostních limitů.

Většinu z nich tehdy projednaly hlídky na místě a rozdaly pokuty dohromady za 1,4 milionu korun. Celkem loni při Speed Marathonu policisté odhalili asi 2800 přestupků, kromě vysoké rychlosti také třeba telefonování za jízdy, nepřipoutání řidiče či spolujezdce a jízdu pod vlivem alkoholu nebo drog.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Policie ČR

Štítky policie, automobilová, doprava, rychlost, měření

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté budou dnes na čtyřiceti místech v Praze měřit rychlost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.