Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Mladíci zastavili provoz metra, skutáleli na koleje betonovou kouli. Pátrá po nich policie

Dva mladíci dnes ráno v Praze skutáleli jednu z betonových koulí, které jsou umístěné před stanicí metra Rajská zahrada, do kolejiště. Zastavili tak provoz části trasy B metra. Policie po mladících, jejichž čin zaznamenaly kamery, pátrá. Metro nejezdilo v ranní špičce zhruba 40 minut.

Podle záznamu z kamerového systému dva mladíci odtlačili betonovou kouli z chodníku před stanicí a hodili ji do kolejiště, řekla policejní mluvčí Eva Kropáčová. „Nedošlo k žádné škodě, policie se tím zabývá. Následně bude stanovena právní kvalifikace, zda nedošlo k ohrožení provozu nebo lidí," dodala mluvčí.

Metro na trase B kvůli překážce na trati nejezdilo podle webu dopravního podniku mezi 07:55 a 08:35 mezi stanicemi Českomoravská a Černý Most. Dopravní podnik přesunul přestupní bod z Černého Mostu k tramvajové smyčce Lehovec. Autobusové linky prodloužil z Černého Mostu na Lehovec, kam ve směru od centra protáhl tramvajové linky 8 a 31.

Ráno mezi zhruba 05:00 a 08:00 vlaky metra na trase B nezastavovaly ve stanici Národní třída, vyplývá také z webu. Stanice byla nepřístupná „z důvodu technické závady vstupní mříže", uvedl dopravní podnik.

Hodnocení článku je 76 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jakub Horňák

Štítky metro, policie, dopravní podnik, pátrání

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oldřich Steiner

Nevím co chce policie řešit zdali .... když je to jasné dát desetiticícovou pokutu a nechat je zaplatit těch X minut co nemohlo jezdit metro a ještě jim dát prospěšné práce !!!

Středa, 31. ledna 2024, 13:28Odpovědět

Josef Englic

"...bude stanovena právní kvalifikace, zda nedošlo k ohrožení provozu nebo lidí..." Co je na tom ke zkoumání? Není to v obou případech jasné ohrožení?

Středa, 31. ledna 2024, 09:55Odpovědět

Mladíci zastavili provoz metra, skutáleli na koleje betonovou kouli. Pátrá po nich policie  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.