Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Na vybraných zastávkách jsou nově cedule s přesným časem odjezdu. Přibude jich ještě 150

Na ty nejdůležitější zastávky veřejné dopravy v hlavní městě nechal Regionální organizátor pražské integrované dopravy nainstalovat patnáct panelů, které ukazují aktuálním čas odjezdu. Získávají totiž totiž informace o reálné poloze vozidel. Umístění dalších 150 panelů firma chystá.

Digitální cedule v designu Olgoj Chorchoj na autobusové zastávky instalovali během listopadu. „V posledních týdnech přibyly nové informační panely například na autobusových zastávkách Budějovická, Anděl, Spojovací nebo Brumlovka. Již delší dobu se s nimi mohou cestující setkat také například na Dejvické, Želivského, Bohdalci, Nádraží Radotín, Kolejích Strahov nebo v rámci terminálu Černý Most,“ informoval v tiskové zprávě mluvčí Ropidu Filip Drápal.

Vybírali ty nejvytíženější a ty, kde často dochází k nepravidelnostem. Aktuální čas odjezdu se zobrazí na základě informací o přesné poloze voz, které poskytuje datová platforma Golemio. Ta už zasílá informace do aplikace Lítačka nebo vyhledávačů spojení.

„I když mají Pražané už delší dobu informace o reálné poloze vozidel MHD ve svých mobilech díky aplikaci PID Lítačka, běžným standardem všech vyspělých měst je zobrazovat tyto informace všem cestujícím přímo tam, kde čekají na tramvaj nebo autobus. Postupně chceme takto modernizovat informovanost cestujících nejen na nových tramvajových tratích, ale na všech významných tramvajových a autobusových zastávkách,“ uvedl v tiskové zprávě náměstek pražského primátora a radní pro oblast dopravy Zdeněk Hřib (Piráti).

Dalších sto padesát panelů osadí příští rok. „Digitální odjezdové panely budou v designu nového pražského zastávkového mobiliáře od studia Olgoj Chorchoj a budou tak vzhledově zapadat do jednotné rodiny přístřešků, laviček, košů nebo zábradlí,“ dodal ředitel Ropid Petr Tomčík.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pražská integrovaná doprava

Štítky Ropid, doprava, autobusy, odjezd, informace

Na vybraných zastávkách jsou nově cedule s přesným časem odjezdu. Přibude jich ještě 150  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.