Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Pražská MHD začne jezdit podle běžných jízdních řádů. Vzniknou i nové autobusové linky

Pražská MHD začne od pondělí 2. března jezdit podle běžných jízdních řádů. Od začátku roku má kvůli nižší vytíženosti oproti zbytku roku upravené jízdní řády. Od začátku března rovněž vzniknou nové autobusové linky nebo budou upraveny jízdní řády vybraných linek. Řekl to Filip Drápal, mluvčí organizace Ropid, která plánuje pražskou MHD. Podrobné informace jsou na webu Ropidu.

Nová linka číslo 249 pojede ze Zličína směrem na Nový Zličín. V provozu bude v pracovní dny od 06:00 do 20:00 v intervalu 12 minut v ranní špičce a 30 minut odpoledne. V odpolední špičce bude mít interval 15 minut. Nová linka 122 pojede také ze zastávky K Sukovu v Újezdu přes Kateřinky na Opatov. Jezdit bude pouze v ranní špičce pracovních dnů v intervalu 30 minut.

Změna trasy čeká linku 185. Spoje končící v zastávce Vinořský hřbitov budou prodlouženy do zastávky Vinoř a linka posílí o na konci ranní a odpolední špičky pracovních dnů o vozy z linky 182. Na lince 213 pojedou nově dva spoje v pracovní dny ráno již z Nového náměstí v Uhříněvsi. Všechny autobusy číslo 223 pojedou v ranní špičce pracovních dnů již ze zastávky Breitcetlova na Černém Mostě.

Interval bude v pracovní dny dopoledne prodloužen u linky 151, 175 a 183, a to z 20 na 30 minut. Linky 176, 193 a 240 budou mít interval dopoledne namísto 10 nově 12 minut. Naopak kratší dobu budou lidé čekat na linku 186. Ve špičkách pracovních dnů pojede každých 15 minut namísto současných 20 a o pět minut kratší bude mít interval i dopoledne, a to na 20 minut.

V systému příměstských autobusů bude mít linka 334 zkráceny intervaly, a to v ranní špičce z 30 na 40 minut a v odpolední špičce pojede jednou za 45 minut.

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, MHD, jízdní řád, Praha, městská hromadná doprava, pracovní den, Zličín, Sukov, Kateřinky, Opatov, Vinořský hřbitov, Vinoř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská MHD začne jezdit podle běžných jízdních řádů. Vzniknou i nové autobusové linky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.