Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Od pondělí nepojedou dva týdny tramvaje na Bílé Hoře a v Poděbradské ulici

Od pondělí 21. srpna do neděle 3. září nepojedou kvůli rekonstrukci tratě tramvaje v úseku mezi zastávkami Malý Břevnov a Bílá Hora v Praze. Omezen bude provoz tramvajových linek 22, 25 a 97 a také automobilová doprava. Současně bude od půlnoci z neděle 20. srpna na pondělí 21. srpna do neděle 3. září přerušen provoz tramvají v Poděbradské ulici v úseku Harfa a Starý Hloubětín. Po změněných trasách budou jezdit tramvaje 6, 8, 14, 25 a 92, zavedena bude náhradní autobusová doprava.

Výluka nastane kvůli výměně kolejnic ve smyčce Bílá Hora a na trati v úseku Malý Břevnov - Bílá Hora. Kromě toho dopravní podnik na trati vyrovná pražce, podbije ji, vymění zákryt tratě, předláždí vjezd do a výjezd ze smyčky včetně přilehlé části vozovky.

Omezena bude také automobilová doprava, Karlovarská ulice bude ve směru do centra od křižovatky se Slánskou ulicí uzavřena. Pro řidiče přijíždějící od Pražského okruhu se doporučuje nesjíždět na výjezdu Řepy, ale až Třebonice či Zličín a pokračovat Rozvadovskou spojkou. Obyvatelé Řep mohou používat objízdnou trasu po Slánské a Plzeňské ulici. 

Opravu jsme naplánovali ještě do období letních prázdnin tak, aby se zahájením školního roku nebyla na trati ani v Karlovarské ulici z naší strany žádná omezení," uvedl technický ředitel dopravního podniku Jan Šurovský.

Tramvajové linky 22 a 97 budou ve směru z centra zkráceny do zastávky Vypich, pro tramvajovou linku 25 pak podnik zřizuje zastávky Bílá Hora, nástupní a výstupní, v Bělohorské ulici u křižovatky s Haberfeldovou ulicí. V nočním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X97 v trase Vypich - Bílá Hora.

Z důvodu úprav Poděbradské ulice v návaznosti na dokončování developerské výstavby bude pak od pondělí 21. srpna do neděle 3. září obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku mezi zastávkami Harfa a Starý Hloubětín. V denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X8 v trase Českomoravská - Starý Hloubětín. Jako náhradní autobusovou dopravu v nočním provozu lze pak využít linky 912 a 953, které jsou prodlouženy z Lehovce přes zastávky Hloubětín, Starý Hloubětín, U Elektry do zastávky Nádraží Libeň.

Kvůli přípravným a dokončovacím pracím na opravě kolejí bude také od neděle 20. srpna do pondělí 21. srpna a v pondělí 4. září od půlnoci do zhruba 04:30 obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Vypich - Bílá Hora. Tramvajové linky 22, 25 a 97 budou ve směru z centra zkráceny do zastávky Vypich, v denním provozu bude zavedena náhradní autobusová doprava X25, v nočním provozu pak X97.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dopravní podnik

Štítky dopravní podnik, výluka, stavba, tramvaje, obratiště, Bílá Hora

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od pondělí nepojedou dva týdny tramvaje na Bílé Hoře a v Poděbradské ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.