Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Z Karlova náměstí nepojedou deset dní tramvaje na I.P. Pavlova

Kvůli opravám tramvajové tratě nebudou od tohoto pátku 11. srpna deset dní jezdit tramvaje mezi zastávkami I. P. Pavlova a Karlovo náměstí. Dopravní podnik místo nich zavede náhradní autobusy. Během dvou víkendů se musí na omezení připravit i řidiči, auta neprojedou magistrálou.

Změna jízdního řádu začíná v pátek o půl páté ráno a bude v platnosti až do neděle 20. srpna do půlnoci. Opravy se týkají tratí v Ječné ulici a na náměstí I. P. Pavlova, od křižovatky Karlova náměstí 
s Resslovou ulicí po křižovatku Jugoslávské ulice s Tylovým náměstím. Na těch se naposledy pracovalo v roce 1984.

„V místech přejezdů přes magistrálu v Legerově a Sokolské ulici se k zatížení od tramvají přidává i zátěž od automobilové dopravy. Na některých místech se bohužel objevují závady jako koroze žlabů velkoplošných panelů a degradace podkladní asfaltové vrstvy, která je pod stávajícími BKV panely. V rámci této plánované opravy musíme na těch nejhorších místech trať rozebrat, BKV panely vyndat, vyměnit podkladní asfaltovou vrstvu a vše opět poskládat zpět, abychom o několik let prodloužili životnost tratě a zajistili bezpečný provoz na ní,“ popsal práce v tiskové zprávě Miroslav Penc, vedoucí jednotky Dopravní cesta Tramvaje DPP.

Křížení přes magistrálu budou opravovat během dvou víkendů, kdy po nich neprojedou auta. Od 11. do 13. srpna budou rekonstruovat přejezd přes Sokolskou, auta budou muset přes Žitnou, Štěpánskou a Ječnou, v druhém směru pak přes Ječnou, I. P. Pavlova, Legerovou a Žitnou.

Druhý víkend přijde na řadu přejezd přes Legerovu, to auta povedou na náměstí Míru a Anglickou. Ve směru Hlavní nádraží to objednou z Ječné do Sokolské, pak Rumunskou ulicí, přes náměstí Míru a Anglickou ulici.

Opatření se týká tramvají 6, 10, 16, 22, 23 a 24. Ty na Karlově náměstí a I. P. Pavlova z druhého směru končí, mění číslo a odjíždí po upravené trase.

Celý přehled najdete zde.

Dopravní podnik zřídí dvě dočasné zastávky I. P. Pavlova, ve směru Náměstí Míru v Jugoslávské ulici, ve směru na Bruselskou v Bělehradské.

Noční linky 91, 96, 97, 99 jsou odkloněny po jiných trasách. 91, 97 a 99 pojedou přes Moráň, Albertov, Náměstí Bratří Synků a Bruselská, 96 přes Moráň a Albertov.

Nově zavedený autobus X10 má trasu z I.P. Pavlova přes Ve Smečkách, Karlovo náměstí, pak zpět na Štěpánskou a I. P. Pavlova. Noční X91 kromě toho ještě zamíří na Lazarskou.


 

Ohodnoť článek

Foto Dopravní podnik

Štítky Dopravní podnik, tramvaje, rekonstrukce, omezení, koleje, opravy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Z Karlova náměstí nepojedou deset dní tramvaje na I.P. Pavlova  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.