Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Cesta k požáru se proměnila v tragédii. Zemřel mladý hasič

V noci na dnešek se stalo neštěstí, při kterém vyhasl život mladého hasiče. Posádka hasičů mířila k požáru hospodářského stavení, cesta se však změnila v tragédii. Řidič hasičského vozu s cisternou naplněnou vodou havaroval. Cisterna se převrátila na bok a celá posádka hasičů zůstala zaklíněná uvnitř vozu. Jeden z hasičů na místě svým zraněním podlehl.

Cisterna se cestou k zásahu převrátila

Hasiči z Kolína vyjížděli ve středu 19. července pozdě večer k požáru hospodářského stavení v obci Krakovany, ale cisterna s posádkou profesionálních hasičů svůj výjezd bohužel nedokončila. Deset minut před jedenáctou hodinou večer došlo k nehodě, která měla tragické následky.

Cisterna s posádkou profesionálních hasičů narazila do semaforu a pak do rodinného domu, o který se utrhlo pravé přední kolo a cisterna se převrátila na bok. Celá hasičská posádka zůstala zaklíněná uvnitř vozu.

„Na místo okamžitě vyjely všechny složky integrovaného záchranného systému, které okamžitě a koordinovaně prováděly záchranné práce a vyprošťovaly raněné příslušníky hasičského záchranného sboru,“ popsala tragickou situaci mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Za porušení zákazu rozdělávání ohňů budou padat pokuty, varují hasiči

V Praze na místech zvýšeného nebezpečí vzniku požáru stále platí zákaz rozdělávání ohňů, a to na základě výstrahy před nebezpečím požáru, kterou už 7. července 2023 vydal Český hydrometeorologický ústav. Tento zákaz platí do odvolání a hasiči...

Jeden z hasičů zemřel, další tři jsou zranění

Řidič vozu (1982) při nehodě utrpěl velmi vážné zranění, se kterým skončil v nemocnici. Kromě řidiče byli v kabině uvězněni další tři hasiči. Dva z nich (1981 a 1993) vyvázli z nehody s lehkým zraněním, ale jejich kolega (1989) utrpěl zranění, kterým přímo na místě podlehl.

Příčinu a přesný průběh dopravní nehody budou prověřovat kriminalisté. „Ti již také nařídili soudní pitvu muže, který jako jediný nehodu nepřežil. K vyšetřování nehody bude rovněž přizván soudní znalec z oboru silniční nehody k vypracování znaleckého posudku ke zjištění nehodového děje a všech příčin, které jej ovlivnily,“ uvedla policejní mluvčí.

Náruživá spolujezdkyně uspokojovala řidiče, ten narazil do stromu. Oba skončili v nemocnici

Policisté, hasiči i záchranáři řešili následky dopravní nehody, která měla bizarní příčinu. Osmačtyřicetiletý řidič narazil svým autem do stromu, protože nevěnoval pozornost řízení. Za volantem jej totiž rozptylovala jeho dvaatřicetiletá...

O život přišel mladý muž, táta od malého dítěte

„Náš kolega a kamarád byl na cestě pomáhat druhým. Ke svému cíli bohužel nedorazil. Služebním slibem jsme se zavázali neváhat na ochranu této země a jejích obyvatel nasadit i vlastní život. To se dnes bohužel stalo,“ napsali na svůj twitterový účet zástupci Hasičského záchranného sboru České republiky a připojili přání upřímné soustrasti rodině i blízkým zemřelého hasiče.

K tragické nehodě se vyjádřil také ministr vnitra Vít Rakušan (STAN). „V Kolíně, v mém městě, došlo v noci k tragické nehodě hasičského vozidla jedoucího k zásahu. O život přišel mladý hasič, bezvadný kluk, táta od malého dítěte, syn skvělých rodičů. Další hasiči byli zraněni a já jim přeju uzdravení bez komplikací. Tohle je bolestná připomínka toho, jak pro nás každý den hasiči i policisté riskují své životy. Upřímnou soustrast všem blízkým,“ napsal Vít Rakušan na svém twitterovém účtu.

Tragédii okomentovala i středočeská hejtmanka Petra Pecková (STAN). „Tři příslušníci HZS jsou zraněni, jeden z nich je v nemocnici. Bohužel jejich třiatřicetiletý kolega nehodu nepřežil. Upřímnou soustrast celé rodině, přátelům, kolegům z Hasičského sboru Středočeského kraje Kolín,“ napsala Petra Pecková.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Středočeského kraje

Štítky tragédie, hasiči, nehoda, úmrtí, Kolín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cesta k požáru se proměnila v tragédii. Zemřel mladý hasič  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.