Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Tramvajový provoz v Dejvicích omezí opravy kolejí. Budou trvat do půlky července

Pražský dopravní podnik zahájí v sobotu ve 4:30 práce na opravách dvou kolejových rozvětvení na Vítězném náměstí. V první části prací, které potrvají do brzkého rána 8. července, nepojedou tramvaje z náměstí do zastávky Divoká Šárka. Od rána 8. července do půlnoci 14. července pak budou uzavřeny koleje mezi Prašným mostem a Vítězným náměstím. Sdělila to mluvčí DPP Aneta Řehková. Podnik při výlukách zavede náhradní autobusovou dopravu.

Stavební práce nebudou mít vliv na ostatní druhy dopravy

„Stavební práce ani v jedné z etap nebudou mít dopad na ostatní druhy dopravy," uvedla mluvčí. V prvním týdnu nahradí tramvaje mezi Vítězným náměstím a Divokou Šárkou autobusy s označením v denním provozu X26 a v nočním X91, které pojedou na trase Vítězné náměstí – Dejvická – Bořislavka – Červený Vrch – Nádraží Veleslavín – Vozovna Vokovice.

Tramvajové linky 20, 26 a 91 budou odkloněny do zastávky Nádraží Podbaba.

Pražský dopravní podnik chystá na léto opravy za 120 milionů, lidé se musí připravit na výluky

V rámci klidnějšího prázdninového režimu bude dopravní podnik v Praze realizovat hned několik oprav tramvajových tratí a metra. Celkově se jedná o částku víc než 120 milionů korun. K pracím se ale vážou výluky, které potrvají i několik dní....

Proběhne výměna starých rozvětvení

Ve druhé části prací bude v denním provozu zavedena autobusová linka X20 a v nočním linka X91 v trase mezi Hradčanskou a Dejvickou. Tramvaje číslo 8, 18 a 91 budou ve směru z centra z Hradčanské odkloněny přes Prašný most a Vozovnu Střešovice na Malovanku, linky 20 a 26 pojedou na Pohořelec. Podnik také zavede linku 30, která bude jezdit mezi zastávkami Nádraží Podbaba a Divoká Šárka.

Výměna dekádu starých rozvětvení je podle technického ředitele DPP pro povrchovou dopravu Jana Šurovského nutná z důvodu opotřebení. „Je dáno kombinací intenzity tramvajové dopravy na Vítězném náměstí a samotným věkem konstrukce. Stavební práce jsme naplánovali tak, aby doba bez provozu tramvají zejména na Evropské ulici byla, pokud možno, co nejkratší," uvedl. Dodal, že výluku podnik využije také k části prací na trolejbusové tratě z Nádraží Veleslavín na letiště, konkrétně k napojování trolejového vedení v místech křížení s tramvajovou tratí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto cs:ŠJů, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons

Štítky MHD, opravy, Dejvice, Vítězné náměstí, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tramvajový provoz v Dejvicích omezí opravy kolejí. Budou trvat do půlky července  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.