Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Praha dá dalších čtyřicet milionů na bezpečnost na silnicích, chce méně smrtelných nehod

Pražští radní dnes odsouhlasili přidat dalších čtyřicet milionů korun na projekty týkající zvýšení bezpečnosti silničního provozu. I s předchozí částkou a převody z minulého roku je to dohromady okolo stovky milionů. Jedná se o opravy křižovatek, přidání zpomalovacích pruhů nebo umístění středových ostrůvků na přechodech.

Jak na tiskové konferenci informoval náměstek primátora pro dopravu Zdeněk Hřib (Piráti), v únoru na oblast radní schválili 45 milionů a z minulého roku převedli další sumu. Dohromady je to okolo sta milionů korun.

„Je to částka plně odpovídající tomu, co šlo do zvyšování bezpečnosti silničního provozu i dříve. To znamená, že teď mohu jednoznačně odmítnout, že bychom kladli na tu oblast menší důraz než v minulosti,“ řekl Hřib.

Výběr lokalit, kde bude zabezpečovací práce Technická správa komunikací realizovat, vychází podle Hřiba z požadavků jednotlivých městských částí, které vyhodnotili na magistrátu společně s Besipem.

Vzniknou další zpomalovací pruhy, středové ostrůvky na přechodech, opravovat se budou i křižovatky, přisvětlovat přechody pro chodce. Cílem je podle Hřiba snížit počet dopravních nehod, zejména fatálních.

Celkem se jedná o 140 investičních akcí. Jsou to například rekonstrukce ulic Koněvovy, Na Florenci, Bubenského nábřeží, první etapa revitalizace Karlova náměstí, revitalizace Vítězného náměstí, vybudování pěší cesty podél tratě oblasti Zlíchova, oprava Elsnicova náměstí, opatření okolo mostů, v ulici V Holešovičkách nebo u rampy Vychovatelna.

Rozvíjet se z rozpočtu budou i dopravní hřiště pro děti.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Horňák

Štítky bezpečnost, doprava, rozpočet, rada hlavního města, opravy, revitalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha dá dalších čtyřicet milionů na bezpečnost na silnicích, chce méně smrtelných nehod  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.