Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Praha 1 schválila memorandum o zklidnění dopravy. Chce zpoplatnit vjezd do centra

Zastupitelé Prahy 1 projednali a schválili memorandum o zklidnění dopravy na obou březích Vltavy. Preferovaným řešením je podle radního pro dopravu Prahy 1 Vojtěcha Ryvoly (ANO) iniciování vydání vyhlášky hlavního města Prahy, která na základě zákona o místních poplatcích stanoví poplatek za povolení k vjezdu motorových vozidel do vybraných částí Prahy 1.

Cílem memoranda je zklidnění dopravy v centru Prahy

Zastupitelé první pražské městské části projednali memorandum o zklidnění dopravy na obou březích Vltavy na návrh radního pro dopravu Prahy 1 Vojtěcha Ryvoly „Předmětem tohoto memoranda je zejména závazek aktivní podpory zavádění takových opatření, která povedou ke zklidnění dopravy na území městské části Praha 1 v Pražské památkové rezervaci,“ uvedl na webu Prahy 1 Vojtěch Ryvola.

Preferovaným řešením je podle Ryvoly (ANO) iniciování vydání vyhlášky hlavního města Prahy, která na základě zákona o místních poplatcích stanoví poplatek za povolení k vjezdu motorových vozidel do vybraných částí Prahy 1 a zároveň úpravy nařízení, kterým se vymezují oblasti hlavního města Prahy, ve kterých lze místní komunikace nebo jejich určené úseky užít za cenu sjednanou v souladu s cenovými předpisy.

Praha 1 chce definovat a stanovit výši poplatků za vjezd

Praha 1 na svém webu zveřejnila, že chce zejména vydefinovat částí území městské částí Praha 1, kterých se opatření zpoplatnění vjezdu budou týkat a vymezit okruh vozidel, která nebudou spadat do zpoplatnění vjezdu do předem vydefinovaných částí Prahy 1.

Podle městské části je třeba definovat a stanovit výši poplatků za vjezd do předem vydefinovaných částí na území městské části Praha 1, upravit parametry Zóny placeného stání na území městské části Praha 1 a zrevidovat a následně upravit místa stávajících stání pro zásobování.

S tím souvisí také nutnost definovat systém monitoringu, kontroly a vymáhání stanovených pravidel, včetně procesu návrhu úpravy jednotlivých opatření v případě vyhodnocení této potřebnosti a v souvislosti s úpravou stávajících podmínek nastavení jasného a srozumitelného informování občanů a podnikatelů působících a žijících na území Prahy 1.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MHMP

Štítky doprava, memorandum, Praha 1, centrum, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zdeněk Lachman

Budou spoplatněny i okresky. Fiala nejhorší premiér od roku 1948.

Úterý, 23. května 2023, 13:57Odpovědět

MArtin Draxler

A bude to platit pro všchny? Myslím tím OPRAVDU PRO VŠECHNY!

Úterý, 23. května 2023, 10:05Odpovědět

Praha 1 schválila memorandum o zklidnění dopravy. Chce zpoplatnit vjezd do centra  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.