Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Dopravní podnik při opravě Barrandovského mostu upraví trasu autobusu 125 a posílí tramvaj

Pražský dopravní podnik při chystané rekonstrukci Barrandovského mostu upraví trasu autobusové linky číslo 125 a posílí provoz tramvaje číslo 21. Opatření začnou platit se zahájením rekonstrukce mostu v pondělí 15. května a potrvají minimálně do poloviny srpna.

Tramvajová linka číslo 21 pojede v pracovní dny celodenně, a to přibližně od šesti ráno do sedmi večer a bude navýšena její kapacita, kdy v běžném provozu jezdí pouze jeden vůz. Ve směru od Modřan bude ze zastávky Anděl v Nádražní ulici odkloněna ke stanici metra B Smíchovské nádraží.

V pracovní dny přibližně od šesti ráno do osmi hodin večer dopravní podnik rozdělí trasu autobusové linky číslo 125, která pojede ze Skalky přes Petrovice pouze ke stanici metra C Háje. Dál podnik zavede náhradní autobusovou dopravu X125, která bude jezdit ze zastávky Jižní Město přes Háje ke Smíchovskému nádraží a zpět.

Praha se chystá na další opravy Barrandovského mostu, dopravu omezí už o víkendu

Řidiči se musí připravit na druhou etapu oprav Barrandovského mostu, nevytíženější komunikace v České republice. Práce začnou v pondělí 15. května, dopravní komplikace ale nastanou už v sobotu, kdy se bude instalovat dopravní značení a malovat...

Cestující v městské hromadné dopravě budou moci využít také přívoz P3, který pluje mezi Dvorci na Praze 4 a Lihovarem na Praze 5 a přívoz P4 mezi pravobřežní Belárií na Praze 12 a přístavištěm Dostihová na levém břehu.

Silničáři začnou na Barrandovském mostě vyznačovat dopravní omezení tuto sobotu 13. května. Letošní fáze oprav mostu začne v pondělí 15. května a má trvat 92 dní, tedy do pondělí 14. srpna. Opravy zahrnou práce na levé straně mostu ve směru do Braníku a na barrandovské rampě z ulice K Barrandovu.

Rekonstrukce Barrandovského mostu začala loni na jižní polovině jeho jižní části. Práce jsou rozložené do několika let a mají trvat vždy jen část roku. Za celé období vyjdou na 594,5 milionu korun. Soumostí z roku 1983 tvořené dvěma částmi, severní a jižní, se dosud nikdy neopravovalo.

.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jakub Horňák

Štítky Barrandovský most, opravy, omezení, doprava, auta, rekonstrukce, dopravní podnik, MHD

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik při opravě Barrandovského mostu upraví trasu autobusu 125 a posílí tramvaj  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.