Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Dopravní podnik zavedl retro autobusovou linku, cestující proveze Prahou 6

Od zítřejší soboty bude v provozu retro linka K, kterou se po hlavním městě zájemci projedou v historických autobusech. Na trase, která začíná i končí na Strahově, si lidé prohlédnou Prahu 6. V provozu bude o víkendech a státních svátcích.

Pro speciální linku vyčlenil dopravní podnik šest autobusů, Karosu B951E.1713, ​​​​​Karosu B961.1970, Karosu B961.1970 z roku 2003, Irisbus Citybus 12M 2071.40, Karosu B951E.1713 z roku 2004 a Irisbus Citelis 12M 2076.10 z roku 2006.

Celou trasu najdete na webu dopravního podniku.

Autobusy vyjedou po desáté ráno ze zastávky Stadion Strahov, přes Malovanku, Vozovnu Střešovice a Vítězné náměstí se dostanou k Na Santince, pak budou pokračovat ke Špitálce a Hanspaulce, zastaví i na Starodejvické a Macharově náměstí a pak se vrátí na Strahov.

V provozu bude linka K do půl šesté každou sobotu, neděli a ve státní svátky, v červenci a v srpnu pak i ve středy. Jízda potrvá asi půl hodiny, autobusy vyjedou každých čtyřicet minut. 

Dospělí zaplatí jednorázové jízdné sto korun, děti, studenti a senioři korun šedesát. Koupit si jízdenky je možné přímo v autobuse u průvodčího.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Dopravní podnik hlavního města

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dopravní podnik zavedl retro autobusovou linku, cestující proveze Prahou 6  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.