Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

O víkendu snesou železniční most u Výstaviště, práce omezí dopravu

V rámci modernizace trati z Prahy do Kladna s odbočkou na letiště Václava Havla bude o tomto víkendu demontován železniční most v Holešovicích nedaleko Výstaviště. Práce výrazně omezí dopravu a cestující MHD, řidiči a chodci se tak musí připravit zpoždění.

Most dělníci snesou a poté bude umístěn do sbírky Národního technického muzea v budoucím muzeu na Masarykově nádraží. Na místě pak bude postaven provizorní ochranný rám, na který zavěsí troleje. Dopravu akce ovlivní v období od 15. dubna do 24. dubna.

„V sobotu bude snesen a brzo ráno v neděli bude na podvozcích převážen na Masarykovo nádraží do železničního muzea,“ informoval na tiskové konferenci ředitel Národního technického muzea Karel Ksandr.

Pro veřejnost to znamená omezení už od pátku 14. dubna. Průchod a průjezd pod mostem mezi ulicemi Dukelských hrdinů a U Výstaviště bude úplně uzavřen.

Chodci se k Výstavišti dostanou provizorním koridorem od křižovatky ulic Strojnická a Janovského.

Tramvaje číslo 6, 17, 41, 93 a 94 budou jezdit změněnými trasami. Linky 6 a 94 jsou v úseku Strossmayerovo náměstí a Maniny odkloněny přes Vltavskou a Holešovickou tržnici. Linky 17 a 93 pojedou místo úseku Strossmayerovo náměstí a Nádraží Holešovice přes Vltavskou, Dělnickou a Ortenovo náměstí. Historická 42  je odkloněna přes Vltavskou, Těšnov, Bílou labuť a Dlouhou třídu. Autobus 156 nebude zastavovat na OC Stromovka.

Řidiči musí využít objízdné trasy. Do Holešovic je to přes Veletržní, Bubenskou a Železničářů, do Troji zase přes Partyzánskou. Do centra se dostanou přes Bubenskou. Musí ale počítat se zdržením, ve špičce zmiňuje web opravujeme.to deset minut až půl hodiny.

Část ulice Strojnická mezi ulicemi Dukelských hrdinů a Janovského bude podle webu městské části Praha 7 pro auta uzavřena až do 14. května. V dotčených úsecích těchto ulic bude zakázáno i parkování.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 7, Pražská integrovaná doprava

Štítky Holešovice, Národní technické muzeum v Praze, Masarykovo nádraží, Strossmayerovo náměstí, doprava, Praha, kongresové centrum, železniční most

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O víkendu snesou železniční most u Výstaviště, práce omezí dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.