Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Praha má druhou nejlepší veřejnou dopravu na světě. V hlasování porazila i Tokio nebo Paříž

Cestovatelský web Time Out vydal žebříček měst s nejlepší veřejnou dopravou a česká metropole obsadila druhé místo za Berlínem. V dotazníku odpovídali přímo Pražané a 96 procent z nich uvedlo, že se pohybovat se po městě MHD je snadné a s dopravou je nadmíru spokojeno. Na třetím místě skončilo Tokio, čtvrtá je Kodaň, pátý je Stockholm.

Magazín v dotazníku oslovil víc než dvacet tisíc lidí z padesáti měst po celém světě. „Je jednoduché cestovat po vašem městě veřejnou dopravou?“ zněla otázka. Mezi neúspěšnější města se pak dostalo devatenáct z těch, kde byli spokojeno nejméně čtyři z pěti dotázaných.

Na prvním místě je Berlín, Praha hned za ním. „V našem dotazníku uvedlo 96 procent obyvatel Prahy, že po jejich městě je snadné cestovat MHD. Je to jen praktické, ale i pěkná podívaná,“ píše se na webu.

Podle Time Outu lidé ocení jízdu kolem gotických a renesančních budov, u metra zase pokrytí celého města a design jednotlivých linek.

„Od fotogenických bublin na stěnách linky A po futuristické návrhy na konečné metra C. Žlutá linka B je obě kříží a má několik kuriózních pozůstatků komunismu,“ uzavřel příspěvek magazín.

Na třetím místě je Tokio, čtvrtá je Kodaň, pátý Stockholm. Mezi nejlepších devatenáct se ještě vešla Paříž, New York, Singapur nebo Amsterdam.

„Velké ocenění pro veřejnou dopravu v Praze. Vážíme si toho, zároveň nezapomínáme, že i přesto je stále co zlepšovat,“ komentovala Pražská integrovaná doprava na Twitteru.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jakub Horňák

Štítky doprava, veřejná, hlasování, žebříček, mezinárodní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha má druhou nejlepší veřejnou dopravu na světě. V hlasování porazila i Tokio nebo Paříž  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.