Počasí dnes19 °C, zítra18 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Tradiční Velikonoce budou mít i policisté. Přes svátky opět posílí kontroly

Policie přes velikonoční svátky pošle do ulic a na silnice víc hlídek, jako každý rok tak chce dohlédnout na veřejný pořádek a bezpečnost. Akce, při které budou kontrolovat rychlost nebo alkohol za volantem, začne už ve čtvrtek a potrvá až do pondělí.

Podle policie patří Velikonoce k nejrizikovějším obdobím na silnicích. Příčinou je zvýšený provoz, sváteční řidiči, jízda na delší vzdálenosti i alkohol.

„Policisté se primárně zaměří  na místa s vysokým dopravním zatížením, do turisticky významných oblastí a rizikových míst, kde dochází k nejzávažnějšímu porušování pravidel silničního provozu a kde nejčastěji dochází k dopravním nehodám,“ vysvětlila na webu policejní mluvčí Hana Rubášová.

Řidiči se na přítomnost většího počtu hlídek musí připravit už ve čtvrtek. Akce pak bude probíhat až do pondělí.

Kontrolovat budou policisté dodržování předepsané rychlosti, způsob jízdy, používání bezpečnostních pásů a zádržných systémů. Zajímat je budou i platné doklady, technický stav vozidel a samozřejmě zda řidiči před jízdou požili alkohol nebo jiné návykové látky.

„Dbejte tak na zvýšenou opatrnost během svých cest, vzájemnou ohleduplnost a toleranci. Nepřeceňujte své síly a buďte předvídaví. Zároveň v tomto období i s ohledem na teplejší počasí předpokládáme, že vyrazí také první motorkáři, a ani ti proto nezůstanou stranou zájmu policistů,“ vyzvala řidiče Rubášová.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky Velikonoce, alkohol, policie, auta, kontrola, řidiči, svátky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Tradiční Velikonoce budou mít i policisté. Přes svátky opět posílí kontroly  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.