Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prahu čekají opravy tramvajových tratí i metra, omezí dopravu

Pražský dopravní podnik chystá na první pololetí celou řadu rekonstrukcí a oprav tramvajových tratí i metra. Některé už probíhají, další jsou v plánu. Pro cestující i řidiče to znamená dopravní omezení, na které se budou muset připravit.

Už od konce března minulého roku je v rámci oprav mostu a rekonstrukce železniční trati přerušen provoz tramvají mezi zastávkami Ohrada a Palmovka. Přesné datum ukončení prací zatím není oznámeno, počítá se ale s koncem května letošního roku. Linky 1, 6, 10, 11, 13, 14, 19, 95 jsou odkloněny a je zavedena náhradní autobusová doprava. Více informací najdete zde.

Provoz tramvají je od pondělí 16. ledna přerušen také v obratišti Výstaviště, opravují tu trať. Linky 12 a 17 pojedou z Výstaviště na Veletržní palác a dále ve směru  Sídliště Modřany/Levského. Jak uvedl dopravní podnik, spoje linky číslo 17 v trase Levského / Sídliště Modřany do Kobylis nejsou v provozu. Omezení skončí 27. ledna.

Dva měsíce nebudou od konce ledna jezdit tramvaje mezi Klárovem a Újezdem, vymění koleje a kolejnicové oblouky. Pro cestující budou připraveny náhradní autobusy, řidiči budou muset zvolit objízdné trasy.

Na Malé Straně vymění koleje, práce omezí dopravu na dva měsíce

Dopravní podnik a magistrát hlavního města začnou koncem ledna s výměnou tramvajových kolejí mezi zastávkami Malostranská a Újezd. Práce proběhnou ve čtyřech etapách a potrvají dva měsíce. Pro cestující hromadnou dopravou budou připraveny...

Od prvního dubna do půlky května bude dopravní podnik modernizovat tramvajovou trať rekonstruovat trolejového vedení v úseku Poliklinika Modřany a Sídliště Modřany. Tramvaje nepojedou mezi Nádražím Modřany a obratištěm Sídliště Modřany. Lidé se místo toho svezou autobusy.

Ve stejném termínu se bude pracovat na trati Modřanská škola a Nádraží Modřany. Provoz zastaví mezi Podolskou vodárnou a Sídlištěm Modřany, místo tramvají opět pojedou autobusy.

Na čtyři dny se v dubnu zastaví metro C mezi Vltavskou a I. P. Pavlova. Od 7. dubna do 10. dubna vymění dřevěné pražce za betonové. Cestujícím přistaví autobusy.

Stejný termín dopravní podnik vyhradil i pro výměnu zabezpečovacího zařízení ve stanici Želivského. Metro linky A nepojede z Náměstí Míru na Strašnickou, zavedena bude náhradní tramvajová doprava.

Ve spolupráci s Technickou správou komunikací bude od 16. května do 30. června rekonstruována trať mezi Badeniho a Milady Horákové. Vymění části kolejové křižovatky a TSK odhluční silnici. Tramvaje nepojedou v úseku Chotkova až Mariánské hradby a Milady Horákové až Badeniho.

V rámci oprav stropní desky ve stanici metra C Florenc nepojede metro mezi Vltavskou a Hlavním nádražím a to během čtyř víkendů. Dopravní podnik zatím oznámil, že jeden bude v únoru, další v březnu a dva v květnu, přesná data ale ještě nezveřejnil. Zajištěny budou náhradní tramvaje.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky doprava, opravy, tramvaj, metro, Dopravní podnik

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prahu čekají opravy tramvajových tratí i metra, omezí dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.