Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Pražská MHD má po třiceti letech nový hlas. Vondráček dnes vystřídal Hazdrovou

Od dnešního dne bude názvy zastávek a další informace pro cestující hlásit ve všech tramvajových linkách v Praze herec Jan Vondráček. Jeho hlas lidé vybrali loni v anketě. Vystřídá Dagmar Hazdrovou, která byla hlasem autobusů a tramvají Pražské integrované dopravy (PID) téměř 30 let. Během letošního jara by se Vondráčkův hlas měl objevit také v autobusových linkách. Informoval o tom pražský dopravní podnik.

Vondráček, který je členem souboru pražského Divadla v Dlouhé, musel či ještě bude muset namluvit všechna dopravní a provozní hlášení a názvy autobusových, trolejbusových a tramvajových zastávek využívaných na městských i příměstských linkách v PID. Jedná se o 10 567 hlášení.

V pražských tramvajích uslyší cestující od pondělí nový hlas, poprvé se představí Jan Vondráček

Dopravní podnik v pondělí vypraví tramvaje, ve kterých už cestující uslyší hlášení od Vočka ze seriálu Simpsonovi, tedy herce Jana Vondráčka. Ten zvítězil ve veřejné anketě, hlasovalo pro něj přes 120 tisíc lidí. Po skoro třiceti letech střídá...

„Zažil jsem již mnoho různých premiér. Od těch divadelních, filmových, televizních, rozhlasových, hudebních až po vylisované CD nějaké audioknihy. A tohle je vlastně taky taková premiéra. Tentokrát tramvajová. Taková audiokniha, která se mi nejspíš sama vylisuje do hlavy, protože tramvají jezdím téměř denně a tenhle přehrávač asi jen tak vypnout nepůjde," uvedl herec a dabér Jan Vondráček.

„Tak jen doufám, že se ta dlouhohrající deska lidem neomrzí a přijmou ji jako zpěv ptáků na polích, kvákání žabáků u rybníka, či výstražné štěkání sousedovic psa, které už člověk pomalu nevnímá, ale k životu potřebuje. A neptejte se mě, jak dlouho jsem nahrával název zastávky Radhošťská, aby tam bylo všechno a znělo to přirozeně," dodal.

Pro Vondráčkův hlas loni v anketě hlasovalo 62,15 procenta lidí z více než 200 tisíc hlasujících.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DPP, Petr Hejna

Štítky MHD, doprava, hlas, Jan Vondráček, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pražská MHD má po třiceti letech nový hlas. Vondráček dnes vystřídal Hazdrovou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.