Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Loňských 19 obětí dopravních nehod v Praze může být nejméně za pět let

Při dopravních nehodách v Praze loni zemřelo 19 lidí, o tři méně než o rok dříve. Pokud se číslo předběžných statistik potvrdí, šlo by o nejnižší počet obětí za posledních pět let.

Méně obětí dopravních nehod než loni bylo v Praze naposledy v roce 2017. Tehdy je nepřežilo 17 lidí, vyplývá z policejní ročenky nehodovosti za rok 2021. Byl to zároveň nejméně tragický rok za posledních minimálně 15 let. Naopak nejvíce obětí si za stejné období vyžádaly nehody v hlavním městě v roce 2009, kdy na zdejších komunikacích zemřelo 40 lidí.

Loňské nehody v metropoli mají většinou jednu oběť. Třeba počátkem října jeden člověk zemřel při střetu dvou osobních aut v Černokostelecké ulici u křižovatky se Sazečskou ulicí. Další tři lidé se tehdy zranili, dva byli ve vážném stavu. Koncem září u zastávky Blatiny nepřežil senior střet s tramvají. Chodce tramvaj usmrtila také koncem května na zastávce Lihovar a počátkem dubna v Karlíně.

Motorkář zemřel počátkem května v Modřanské ulici, když narazil do překážky. Jednu oběť má také srážka osobního auta a dodávky v pražské Uhříněvsi z konce března. Ve stejném měsíci havarovalo a vzplanulo auto v Komořanském tunelu na Pražském okruhu, zahynul při tom jeden člověk.

Těžce zraněno bylo loni na komunikacích v Praze podle předběžných čísel 178 lidí, předloni 126. Přibylo také lehce zraněných ze 1609 v roce 2021 na loňských předběžných 1793.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Hasičský záchranný sbor hl. m. Prahy

Štítky nehody, auta, doprava, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Loňských 19 obětí dopravních nehod v Praze může být nejméně za pět let  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.