Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

VIDEO: Řidič sedl za volant kamionu se třemi promile v těle. Před cestou po dálnici se posilnil vodkou

Středočeští policisté zadrželi řidiče kamionu, který nebezpečnou jízdou ohrožoval ostatní auta na dálnici D5. Po dechové zkoušce zjistili, že má v těle skoro tři promile alkoholu. Muž pak přiznal, že večer před jízdou vypil víc než půl litru vodky.

Na nebezpečnou jízdu srbského kamionu, který jel po D5 směrem na Prahu, upozornil řidič jiného náklaďáku. Srbský šofér nebyl schopen držet svůj vůz v jednom pruhu a  přejížděl z odstavného až do levého. Nakonec sjel na benzinku, kde už na něj čekali policisté z dálničního oddělení Rudná.

Dali mu dýchnout a naměřili skoro tři promile alkoholu.

„Jak následně policisté zadokumentovali, svou nebezpečnou jízdou, kdy v tomto stavu stačil ujet čtrnáct kilometrů a mezi 37. a 51. kilometrem D5 směrem na Prahu ohrozil více jak dvě desítky vozidel, včetně jejich osádek,“ uvedla na policejním webu mluvčí Vlasta Suchánková.

Opilec byl zadržen a umístěn do policejní cely. Po vystřízlivění ho vyslechli a obvinili z trestného činu obecného ohrožení, za což může do vězení až na osm let. Soud ho také poslal do vazby, aby se nemohl trestnému stíhání vyhnout.

„Jak sám obviněný řidič uvedl, večer na odstavném parkovišti vypil půllitrovou láhev vodky a z další láhve ještě asi třetinu. Ráno ale nepociťoval známky opilosti, a proto pokračoval v jízdě do místa určení. Se sedmnácti paletami cihel, které naložil v Belgii, mířil do města Kosova Mitrovice,“ dodala Suchánková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policie, alkohol, kamion, řidič, vodka, Praha, Belgie, Kosovo, dálnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Řidič sedl za volant kamionu se třemi promile v těle. Před cestou po dálnici se posilnil vodkou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.