Počasí dnes22 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

V restauraci v centru Prahy běhali švábi, neměla ani teplou vodu. Inspekce ji okamžitě zavřela

Restaurace Hideout sice sídlí na prestižní adrese v centru Prahy, jejich kuchyň ale nóbl vůbec nebyla. Státní zemědělská a potravinářská inspekce tam při kontrole objevila pobíhající i mrtvé šváby. K tomu provozovateli netekla teplá voda, nemohli proto pořádně dodržovat hygienu. Inspektoři proto restauraci okamžitě zavřeli.

Zaměstnanci Státní zemědělská a potravinářská inspekce se do asijského restaurace Hideout v Rybné ulici vydali 12. září. 

„Naši inspektoři v provozovně zjistili výrazně zanedbaný úklid a výskyt živého hmyzu z řádu švábovitých. S ohledem na tyto hygienické nedostatky jsme kontrolované osobě uložili úplný zákaz užívání prostor,“ popsala inspekce na Facebooku.

Šváby našli v kuchyni, skladu i na chodbě. „Inspektoři na místě zjistili také výrazně zanedbaný úklid včetně nečistot na podlaze či na zařízeních včetně sporáku či chladicího boxu, což vyplývá i z pořízené fotodokumentace. V provozovně navíc chyběl přístup k teplé vodě, což znemožňovalo řádnou očistu nádobí,“ doplnila inspekce.

V restauraci také zanedbávali úklid, špinavá byla podlaha, regály i chladící zařízení. K tomu byl ještě poškozen strop a stěny. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Státní zemědělské a potravinářské inspekce

Štítky Státní zemědělská a potravinářská inspekce, kontrola, restaurace, hygiena, kuchyň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V restauraci v centru Prahy běhali švábi, neměla ani teplou vodu. Inspekce ji okamžitě zavřela  |  Byznys  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.