Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

VIZUALIZACE: Palác Dunaj v Praze má mít po rekonstrukci hodnotu téměř dvou miliard korun

Palác Dunaj na pražské Národní třídě by měl být zrekonstruovaný do konce příštího roku. V domě ve stylu konstruktivismu chystá investiční a developerská společnost Zeitgeist Asset Management kancelářské prostory o celkové ploše více než 6700 metrů čtverečních a dva tisíce metrů čtverečních pro obchody.

Firma o tom informovala v tiskové zprávě. Výši investice neuvedla, ale sdělila, že hodnota paláce po dokončení dosáhne téměř dvou miliard korun.

Palác Dunaj od architekta Adolfa Foehra, žáka významného českého architekta Jana Kotěry, stojí na rohu Národní a Voršilské ulice od roku 1930. Společnost Zeitgeist Asset Management ho koupila pro německý penzijní fond v roce 2017 od stavební firmy Eurovia, která zde měla sídlo od roku 1958, a slíbila modernizaci při zachování historické hodnoty budovy.

„Naším cílem je vrátit Paláci Dunaj jeho prvorepublikovou eleganci a styl. Zachování historického, noblesního genia loci pro nás znamená mimo jiné například to, že v něm ponecháme původní luxferovou podlahu anebo v recepčním atriu repasujeme konstrukci střechy s novým mléčným zasklením," řekl šéf společnosti Zeitgeist Asset Management Peter Noack.

Srdcem Paláce Dunaj se podle Jona Haleho, ředitele architektonické kanceláře Chapman Taylor, která je za návrhem rekonstrukce, stane dlouho nepřístupné centrální atrium s teracovou podlahou a podlahou ze skleněných bloků. Pětipatrová budova bude zvýšena o jedno patro.

Podle informací společnosti se aktuálně blíží dokončení hrubé stavby. „A směřuje ke kolaudaci, plánované na závěr příštího roku," uvedla Zeitgeist Asset Management. Generálním dodavatelem je Geosan Group, pronájem zajišťuje společnost Cushman & Wakefield.

Zeitgeist Asset Management se zabývá developerskou činností a správou nemovitostí pro soukromé a institucionální investory v České republice, Polsku, Maďarsku, Německu a Itálii. V současnosti spravuje aktiva v hodnotě 800 milionů eur (asi 19,5 miliardy korun).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Zeitgeist Asset Management

Štítky Dunaj, rekonstrukce, palác, architektura

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIZUALIZACE: Palác Dunaj v Praze má mít po rekonstrukci hodnotu téměř dvou miliard korun  |  Byznys  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.