Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Opatření platí pro všechny. Snímkem Maláčové s více lidmi se možná bude zabývat hygiena

Opatření platí pro všechny. Uvedl na tiskové konferenci ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) poté, co ministryně práce a sociálních věcí a místopředsedkyně ČSSD Jana Maláčová seděla v restauraci u stolu s více než třemi povolenými lidmi. Podle Vojtěcha se situací případně bude zabývat hygiena. Maláčová zveřejnila snímek, kde u stolu sedí s více lidmi, než dovolují protiepidemická opatření, v pondělí večer na svém twitteru.

V zápalu debaty jsem zapomněla sledovat, kolik je nás u stolu

Ministr zdravotnictví dále uvedl, že fotografie, kterou Maláčová zveřejnila na svém twitteru, pocházela z chvíle, kdy on-line zasedala vláda. Ta zrovna v té době rozšířila počet povolených obsazených míst u stolů v restauracích na šest.

Nebyla to do puntíku organizovaná akce, přišlo víc lidí, než jsem čekala. Řešili jsme drahé bydlení, které mladé lidi trápí. V zápalu debaty jsem zapomněla sledovat, kolik je nás u stolu,“ napsala později Maláčová. Podle svých slov je také připravena zaplatit případnou pokutu.

Premiér Andrej Babiš (ANO) k tomu dnes novinářům řekl, že je škoda, že Maláčová na zasedání nebyla. „Byla by se dozvěděla, že jsou nová pravidla,“ poznamenal. Připomněl, že vláda jednala videokonferenčně. „Takže kdyby bývala chtěla, tak by se určitě napojila,“ podotkl. Dodal, že projednávaný materiál ministerstva práce a sociálních věcí předložil náměstek Maláčové. Více záležitost nechtěl hodnotit s odkazem na blížící se volby.

Ministryně Maláčová snímek zveřejnila v pondělí večer na svém twitteru s komentářem, že jde o „příjemný večer se spoustou mladé naděje z levičáckého twitteru“. Podle dalšího sdělení měla fotografie vzniknout v kasárnách v pražském Karlíně.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jana Maláčová

Štítky ČR, vláda, koronavirus, Maláčová, opatření, Jana Maláčová, stůl, Adam Vojtěch, ANO 2011, ČSSD, Andrej Babiš, Ministerstvo práce a sociálních věcí České republiky, hygiena, Twitter

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Opatření platí pro všechny. Snímkem Maláčové s více lidmi se možná bude zabývat hygiena  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.