Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

Přesun konstrukce železničního mostu na Výtoni a stavba plovoucího heliportu. To vše je dnes na programu radních Prahy

Radní hlavního města dnes projednají, kam by se v případě chystaného nahrazení výtoňského železničního mostu novým měla přesunout původní památkově chráněná historická konstrukce. Na programu rady je také záměr vybudování plovoucího heliportu v Podskalí, koncepce rozvoje holešovické tržnice nebo projekt výroby a využití zeleného vodíku.

Most na Výtoni plánuje Správa železnic (SŽ) kvůli špatnému stavu nahradit novým, což čelí kritice památkářů, spolků či místních radnic. Jelikož nynější konstrukce z přelomu 19. a 20. století je památkově chráněná, SŽ ji musí v každém případě zachovat. Radní města dnes budou rozhodovat o tom, že v případě přesunu bude konstrukce dále sloužit jako lávka pro pěší a cyklisty v lokalitě pod modřanským jezem.

Středočeský kraj a dopravci žádají nový železniční most na pražské Výtoni

Středočeský kraj a dopravci dnes vyzvali ministerstvo dopravy, aby co nejdříve rozhodlo o výstavbě železničního mostu na pražské Výtoni. Kvůli potřebné železniční dopravě jsou zastánci nového mostu, nikoliv jen rekonstruovaného. Proti plánovanému...

Na programu radních je také zavedení investiční akce delší dobu plánovaného plovoucího heliportu u Vyšehradské skály, který má sloužit potřebám Všeobecné fakultní nemocnice. Rada projedná i koncepci rozvoje tržnice v Holešovicích do roku 2038, první záměr využití vodíku k dekarbonizaci metropole nebo jmenování ředitele investičního odboru magistrátu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Eva Hradilová

Štítky Výtoň, železniční most, radní, heliport, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přesun konstrukce železničního mostu na Výtoni a stavba plovoucího heliportu. To vše je dnes na programu radních Prahy  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.