Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Sobotní turnaj Králů odstartuje Den Prahy 6. Oslavy potrvají téměř celé září

Den Prahy 6 připadá tradičně na 4. září. Součástí oslav jsou koncerty, závody, divadelní představení, akce pro děti i udělování čestných občanství. Letos se oslavy protáhnou až do 24. září.

Tuto sobotu a neděli zahájí řadu akcí v rámci Dne Prahy 6 turnaj Králů. Letos se bude turnaj věnovat období konce vlády krále Jana Lucemburského. V parku Maxe van der Stoela (na Brusnici) vystoupí rytíři na koních, panoši a dvorní dámy v dobových kostýmech, historická kapela a děti se budou moci zapojit do ponožkové bitvy. Turnaj proběhne v sobotu i v neděli a vstup je zdarma.

V neděli proběhne v přírodním divadle v Šárce operní přestavení Prodaná nevěsta. Opera v Šárce oslaví 110 let od založení přírodního divadla. Vstup je zdarma a organizátoři doporučují donést si vlastní deky a sezení.

Představení Prodaná nevěsta připomene 110 let přírodního divadla v Šárce

Přírodní divadlo v Šárce, které bylo obnoveno v roce 2005, oslaví 110 let od založení jeho předchůdce - Divadla nad Čertovým mlýnem. 110 letou tradici připomene opera Prodaná nevěsta v podání umělců Národního divadla. Oslavy výročí se budou konat...

V pondělí 4. září udělí v bazilice svaté Markéty v Břevnovském klášteře starosta Prahy 6 čestná občanství. Ta městská část uděluje za hrdinství, osobní statečnost, celoživotní zásluhy a mimořádné umělecké výkony již od roku 2022. Následovat bude slavnostní koncert ke Dni prahy 6.

Minipivovary, cyklozávod i hudba

9. září jsou připraveny hned dvě akce: Ladronkafest s workshopy, soutěžemi a hudebním programem a Festival malých pivovarů na Kulaťáku v Dejvicích. O víkendu 16. a 17. proběhnou na Šestce sousedské slavnosti Zažít město jinak, které propojují kulturní a gastronomickou scénu s obyvateli pražských čtvrtí. 

V sobotu 16. navíc proběhne cyklistický závod Pražská padesátka. Závod pro horská a trekkingová kola se letos bude konat již po 25. a jeho součástí je i závod pro děti.

V neděli 17. na louce po zámečkem proběhnou Hanspaulské slavnosti sv. Václava s občerstvením a hudebním doprovodem. 19. září pořádá FTVS ve svém areálu sportovní odpoledne Sportujeme v každém věku a zářijové slavnosti uzavře o víkendu 23. a 24. rekonstrukce bitvy na Bílé Hoře. Ta proběhne na předpolí obory Hvězda.

Více informací k programům naleznete na webu Prahy 6 - zde.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto kudyznudy.cz

Štítky kultura, hudba, oslavy, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sobotní turnaj Králů odstartuje Den Prahy 6. Oslavy potrvají téměř celé září  |  Praha 6  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.