Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Představení Prodaná nevěsta připomene 110 let přírodního divadla v Šárce

Přírodní divadlo v Šárce, které bylo obnoveno v roce 2005, oslaví 110 let od založení jeho předchůdce - Divadla nad Čertovým mlýnem. 110 letou tradici připomene opera Prodaná nevěsta v podání umělců Národního divadla. Oslavy výročí se budou konat v rámci Dne Prahy 6 v září. Vstup na představení bude zadarmo.

Právě představením Prodané nevěsty byla před 110 lety zahájena tradice operních představení v Divadle nad Čertovým mlýnem. V roce 2005 se operním nadšenkyním Janě Divišové a Renée Nachtigallové podařilo přírodní divadlo obnovit. „O představení pod širým nebem bývá každoročně obrovský zájem,“ říká radní pro kulturu, sport, volný čas a bezpečnost Jan Lacina (STAN). Městská část Praha 6 financuje projekt obnovy divadelních představení v Šárce již od počátku. 

Na oslavu výročí vystoupí v přírodním divadle 3. září ve 14 hodin sólisté, orchestr, sbor a balet opery Národního divadla v Praze v produkci Originálního hudebního divadla Praha a zahrají právě Prodanou nevěstu Bedřicha Smetany v režii dirigenta Jana Chalupeckého.

Organizátoři doporučují zájemcům, aby si donesli vlastní deky na sezení, v případě nepřízně počasí i pláštěnky. Na představení je vstup zdarma. K divadlu se dá dojít zhruba 20 minutovou procházkou ze zastávky Nádraží Veleslavín, u koupaloště Džbán je pak nejbližší parkoviště pro auta.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Vlastimil Kvapil, Opera v Šárce

Štítky divadlo, přírodní divadlo, Divoká Šárka, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Představení Prodaná nevěsta připomene 110 let přírodního divadla v Šárce  |  Kultura  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.