Dnes, 09:30
Ivana Gottová na sociálních sítích oznámila, že zastavila projekt Gottova muzea ve vile na Bertramce. Tam zpěvák 45 let žil. Důvodem jsou osobní a zdravotní důvody. Otevírat se mělo letos a Gottová chtěla po zpěvákovi pojmenovat i nedaleké náměstíčko.
„Píše se mi to velmi těžce, protože možná mnohé z vás tímto zklamu, ale třeba mě mnozí z vás naopak pochopí. Každý projekt má přinášet především radost. Nejen těm, pro které je určen, ale i těm, kteří jej tvoří. A jestliže zasahuje do zdraví, je na místě říct stop. Upřímně mě to mrzí. Není v mé povaze se vzdávat, ale bohužel musím projekt Villa Gott, tak jak jsem si jej původně plánovala a pro vás vysnila, ze zdravotních i osobních důvodů zastavit,“ uvedla Ivana Gottová.
Čtvrtek, 7. srpna 2025, 07:00
Radní Prahy 5 souhlasili s návrhem, aby se prostranství nedaleko domu, kde roky žil Karel Gott, jmenovalo právě po slavném zpěvákovi. S nápadem přišla jeho žena Ivana. Ta chystá ve vile projekt, který má život umělce připomenout. Za návštěvu bude...
„Snad mi odpustíte, že po mnoha letech náročné a intenzivní práce, kterou jsem Karlovým projektům věnovala, se nyní musím věnovat sobě a svému zdraví. Děkuji vám a věřím, že pochopíte, proč jsem se tak rozhodla. Moc mě těší, že máte Karla stále rádi a jeho odkaz žije dál,“ dodala.
Karel Gott žil ve vile na adrese Nad Bertramkou 18 45 let. Jeho žena Ivana tam přes společnost Karel Gott Agency chystala projekt nazvaný Villa Gott, což mělo být podle popisu na Facebooku „autentické vzpomínkové místo, kde žil, zpíval, maloval, snil a radoval se ze života se svou rodinou, nejúspěšnější český zpěvák, mnohonásobný zlatý slavík, pan Karel Gott.“
Otevřít se mělo už letos, návštěvníci by platili vstupné.
Gottová se také obrátila na Prahu 5 s nápadem na pojmenování nedalekého náměstíčka právě po Gottovi. Vedení Pětky návrh schválilo, předběžně souhlasila i místopisná komise magistrátu, která návrhy předkládá radním hlavního města.
Chceš nám něco sdělit?Napiš nám