Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Motorkář ujížděl policii na kradené motorce. Byl na pervitinu a měl zákaz řízení

Pražskými ulicemi v neděli ujížděl policistům řidič na kradené motorce. Při riskantní jízdě málem srazil chodce, za jízdy odhodil helmu, položil motorku na bok a policistům ještě chtěl utéct. Když ho muži zákona chytili, zjistili, že je muž má zákaz řízení a je pod vlivem pervitinu. Teď muži hrozí i vězení.

Když policisté chtěli zastavit a zkontrolovat řidiče motorky v Michelské ulici v Praze 4, a na služebním voze rozsvítili majáky, řidič zabral za plyn a začal ujíždět. Na křižovatce ulic Vyskočilova a Michelská muž s motorkou najel na chodník a zastavil. Když policista otevřel dveře od auta, řidič se znova rozjel a vysokou rychlostí pokračoval v ujíždění.

„V jednom momentě málem srazil procházejícího chodce a projel křižovatku na červený světelný signál „Stůj“. Celé pronásledování netrvalo dlouho, poblíž metra Kačerov muž za jízdy odhodil helmu, položil motorku a před policejní hlídkou se snažil ještě utéct. Jeden z policistů podezřelého doběhl a za užití donucovacích prostředků ho zpacifikoval,“ popsala finále honičky policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Policisté zjistili, že muž má platný zákaz řízení, je pod vlivem pervitinu a motorku téhož dne ukradl v Praze 2. Motorkáře tedy policisté převezli na policejní služebnu. „Osmadvacetiletý muž je v současné chvíli podezřelý ze spáchání trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což mu v případě odsouzení hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi. Není ale vyloučeno, že v rámci dalšího prověřování dojde k rozšíření obvinění o trestný čin krádež,“ doplnila mluvčí.

Případem se zabývají i kriminalisté specializující se na autokriminalitu, ti teď budou zjišťovat, za jakých okolností podezřelý k motorce přišel. Při výslechu totiž sdělil, že ji dostal od kamaráda. „Žádáme účastníky silničního provozu, které řidič svou nebezpečnou jízdou ohrozil, aby se neprodleně ozvali na linku 158,“ uzavřela Siřišťová.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky doprava, honička, policie, motorka, Praha, metamfetamin

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář ujížděl policii na kradené motorce. Byl na pervitinu a měl zákaz řízení  |  Praha 4  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.