Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Praha 3 přiznává, že nemá dost sportovišť. V plánu má proto skatepark i hřiště na beachvolejbal

Oproti jiným městským částem má Praha 3 málo sportovních a rekreačních ploch, přiznává její radnice. Plánuje proto nový skatepark, beachvolejbalová i basketbalové hřiště.

Trojka z analýzy plánu rozvoje sportu městské části zjistila, že na území má 139 sportovišť, ať už volně přístupných, soukromých nebo školních.  „V porovnání s ostatními městskými částmi má Praha 3 relativně nízkou výměru sportovních a rekreačních ploch, zvláště se to týká východní části území, která patří k nejhůře vybaveným oblastem v rámci celého hlavního města,“ uvedl v tiskové zprávě autor plánu rozvoje sportu Prahy 3 Jakub Popelka.

V rámci rozšíření možností ke sportování bude 13. srpna otevřeno zrekonstruované basketbalové hřiště ve sportovním a rekreačním areálu Pražačka. Tam má být příští rok zprovozněn i nový skatepark a v roce 2024 pak čtyři beachvolejbalová hřiště, která bude v zimě krýt nafukovací hala.

Popelka potenciál k rozvoji sportu vidí i vě výstavbě nové čtvrti v areálu bývalého nákladového nádraží Žižkova.

Místní si v dotazníku stěžovali hlavně na stav atletického stadionu základní školy Jeseniova, nedokončené cyklostezky, znečištění některých sportovišť a velkého vytížení krytého bazénu Olšanka.

Na sport chce třetí městská část příští rok z dotací rozdat 1,8 milionu korun. O jejich přidělení rozhoduje zastupitelstvo na základě doporučení sportovní komise.

Ohodnoť článek

Foto Praha 3

Štítky sport, rekonstrukce, výstavba, basketbal, skatepark, beachvolejbal, Praha, sportoviště, městská část, Popelka, Pražačka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 3 přiznává, že nemá dost sportovišť. V plánu má proto skatepark i hřiště na beachvolejbal  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.