Počasí dnes8 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

FOTO: Pražští policisté zachránili život dělníkovi. Ten jim přišel osobně poděkovat

Dělník, který v pondělí 6. dubna odpoledne utrpěl na pražském Žižkově zásah elektrickým proudem, se plně zotavil a přišel poděkovat svým zachráncům.

Záchrana života

Bylo pondělí 6. dubna krátce po čtrnácté hodině, když hlídka cizinecké policie zaslechla ve vysílačce, že v jednom z domů na pražském Žižkově došlo k zasažení dělníka elektrickým proudem. Dělník skončil v bezvědomí.

Policisté se okamžitě vydali k místu nešťastné události. I přes nepříznivé okolnosti se velmi rychle dostali k pacientovi. Když k němu přiběhli, ihned zjistili, že je v bezvědomí, má fialové rty a zástavu srdce. Na nic nečekali a započali naprosto profesionální resuscitaci za pomoci defibrilátoru a plicní ventilaci, tzv. ambuvakem, který měli v osobní výbavě.

Během chvíle se k nim přidali ještě kolegové z místního oddělení Žižkov a samozřejmě záchranáři spolu s lékařkou. Mladíka resuscitovali dlouhých 14 minut, než se u něj povedlo obnovit základní životní funkce.

VIDEO: Dělníka na Žižkově zasáhl elektrický proud. Život mu zachránili policisté

V pondělí po druhé hodině odpolední zaslechla hlídka cizinecké policie relaci ve vysílačce, že v jednom z domů na Tachovském náměstí, na pražském Žižkově, došlo k zasažení dělníka elektrickým proudem. K muži bez známek života se za dvě minuty...

Nepříznivá prognóza

Když se podařilo obnovit základní životní funkce, za pomoci transportní vany, kterou poskytli hasiči, ho policisté odnesli do sanitky a zdravotníci jej v kritickém stavu převezli do jedné z pražských nemocnic.
I přes konstatování zasahující lékařky, že policisté odvedli na místě neuvěřitelně profesionální výkon, byl osud mladíka velmi nejistý a prognóza nijak příznivá, a to z důvodu, že měl velmi dlouhou srdeční zástavu.

Šťastný konec

O to větší bylo překvapení, když policisté po několika týdnech od zákroku obdrželi fotografii muže, kterého resuscitovali. Na ní se usmíval, ukazoval palec nahoru a podle všech informací se plně zotavoval. To byl pro policisty tak trochu zázrak, neboť mu lékaři dávali minimální šance na normální život. Pravá euforie ale přišla až v momentě, kdy se za nimi zachráněný muž vypravil a přijel jim osobně poděkovat.

Byl to asi nejlepší pocit v životě, který jsme kdy zažili,“ uvedl jeden ze zasahujících policistů poté, co jim přišel zachráněný muž osobně poděkovat. Policisté byli za tento excelentní zákrok finančně odměněni. „Největší odměna je pro nás pocit, který to v nás zanechalo, že jsme zachránili život mladému muži a ten teď žije plnohodnotný život, bez jakéhokoliv omezení, a to skleněné srdce, co jsme dostali, nám všem bude připomínat, že nikdy není pozdě, začít s pomocí, že se nic nemá vzdávat a že zázraky se dějí,“ dodali jednohlasně.

Srdce jako poděkování

K celému případu pak ještě řekli, že velmi záleží na kvalitním výcviku, jeho četnosti a přístupu každého policisty k němu, protože to, jak na místě fungovali, byl jen výsledek pravidelného trénování.

Zachráněný muž policistům přivezl jako památku a poděkování krásné skleněné srdce, které vyrobil jeho otec, který je sklář. Zasahující policisty tento krok až dojal.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky záchrana, Žižkov, dělník, policie, poděkování, Cizinecká policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTO: Pražští policisté zachránili život dělníkovi. Ten jim přišel osobně poděkovat  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.