Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

VIDEO: Dělníka na Žižkově zasáhl elektrický proud. Život mu zachránili policisté

V pondělí po druhé hodině odpolední zaslechla hlídka cizinecké policie relaci ve vysílačce, že v jednom z domů na Tachovském náměstí, na pražském Žižkově, došlo k zasažení dělníka elektrickým proudem. K muži bez známek života se za dvě minuty dostala tříčlenná hlídka cizinecké policie, která mu zachránila život.

Policisté měli v autě defibrilátor a protože byli blízko nešťastné události, byli na místě do dvou minut. Uzamčené vchodové dveře jeden z policistů vykopl. Mříže na chodbě naštěstí přiběhl odemknout jeden z dělníků.

Podle prvotních informací přišel dělník do styku s vadným kabelem při práci na půdě. Policisté budou prověřovat, jestli na místě byly dodrženy všechny podmínky bezpečnosti práce.

Asi pětadvacetiletý muž ležel ve čtvrtém patře na zemi a byl v bezvědomí. „Jeden z policistů začal s nepřímou srdeční masáží, druhý pak připravoval defibrilátor. Třetí z hlídky pak začal provádět umělou plicní ventilaci resuscitačním vakem z osobní výbavy. Během resuscitace podal přístroj AED zraněnému jeden elektrický výboj," popsala policejní mluvčí Hana Křížová.

Později se k těmto třem policistům přidali záchranáři a také další policejní hlídka z Žižkova. Všichni pokračovali v resuscitaci dalších 14 minut, než obnovili základní životní funkce mladého muže. „Ve chvíli, kdy se jej podařilo stabilizovat, ho přenesli, za pomoci transportní vany, kterou poskytli hasiči, do vozidla záchranářů. Ti jej převezli na anesteziologicko-resuscitační oddělení jedné z pražských nemocnic,“ doplnila mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky záchrana života, dělník, zásah, Žižkov, Cizinecká policie, elektrický proud

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Dělníka na Žižkově zasáhl elektrický proud. Život mu zachránili policisté  |  Zprávy  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.