Počasí dnes31 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Praha 3 zavede třicítkovou zónu i mezi Parukářkou a Vítkovem. Místní nápad schválili v anketě

V oblasti mezi parkem Parukářka a Vítkovem bude na jaře příštího roku platit třicítka. Jak uvedla městská část Praha 3, úprava nebude platit pro Hartigovu. Pro zmírnění dopravy hlasovali místní v anketě, souhlasilo sedmdesát procent dotazovaných.

Trojka už snížení maximální rychlosti na 30 kilometrů v hodině zavedla v květnu mezi Vinohradkou nemocnicí a Hollarovou. 

Další jsou v plánu ulice mezi Parukářkou a Vítkovem, nejdřív se ale vedení města zeptalo na názor místní v anketě. Hlasovalo 391 lidí, z toho třičtvrtiny byli rezidenti. Skoro sedmdesát procent z nich bylo pro zavedení třicítkové zóny. 

„Zóny 30 znamenají víc než snížení povolené rychlosti. Spolu s nimi zavádíme doprovodná opatření, která mají podpořit hlavně bezpečnost pěších. Názory veřejnosti na tato opatření nebo upozornění na to, co jsme zapomněli řešit, jsou pro nás zvlášť cenná,“ uvedl v tiskové zprávě místostarosta Ondřej Rut (Zelení).

Lidé podpořili vyhrazení prostoru před školou na náměstí Barikád pro děti ze školy a jejich rodiče či obnovení chodníku před budovou rehabilitace v Jeseniově ulici, i když ubyde šest parkovacích míst.

Místo betonových svodidel budou umístěny flexi sloupky, v prostoru mezi nimi zaparkují kola.

„Další novinkou bude obousměrný provoz v ulicích Lukášova-Blahoslavova, Ostromečská, Hájkova a Zelenky-Hajského pro cyklisty. Na několika místech v plánované zóně bude třeba vyřešit taky popelnice překážející na chodnících. Přestěhovat by se mohly třeba do prostoru vozovky. Zóna s omezenou rychlostí by podle Ruta měla výhledově vzniknout taky kolem Slezské ulice,“ zmínila na webu městské části Vendula Krištofová.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ondřej Rut

Štítky doprava, zóna, Parukářka, Vítkov, anketa, Třicítka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jiří Schonbrun

Tohle omezování rychlosti je víceméně k ničemu. Vozidlo bude v daném úseku déle a z toho vyplývá: zvýšení hladiny hluku,zvýšení vypouštění emisí do vzduchu,prodloužení doby jízdy v daném úseku. za chvíli si zase budou lidi stěžovat a co potom? Zakážete vůbec vjezd nebo budete propíchávat pneumatiky? Operovat tím že se tam pohybují děti je víceméně nesmysl, protože jak všichni víme,ta sedí doma na zadku u počítačů. Dtě samotné venku jsem už neviděl dobře 30 let.Tudíž shrnutí. Zase někdo na radnici se snaží zviditelnit aniž by vytáhl paty z kanceláře a šel se přesvědčit jaký tam vůbec provoz je.

Úterý, 30. července 2024, 12:09Odpovědět

Tomas Petr

souhlas.. akorát to nebude tak úplně zájem se zviditelnit, jako spíš kamarádíčkové a následně ruka ruku myje.. jednoduchý tunel na městskou kasu..

Středa, 31. července 2024, 09:24Odpovědět

Praha 3 zavede třicítkovou zónu i mezi Parukářkou a Vítkovem. Místní nápad schválili v anketě  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.