Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dražba dvou cedulí z Koněvky vynesla přes šedesát tisíc. Peníze pomohou dětem s handicapem

Praha 3 vydražila poslední dvě uliční cedule z někdejší Koněvovy ulice. Jedna cedule visela na Tachovském náměstí, druhá na Ohradě. Cedule šly dolů na začátku letošního října po přejmenování ulice z Koněvovy na Hartigovu. Už tehdy o ně byl mezi lidmi velký zájem. Dražba vyvrcholila 19. prosince v 19 hodin, zájemci dali za každou ceduli přes 30 tisíc korun.

„Zájemců je opravdu hrozně moc, volají na radnici, ale i sem k nám. Všichni chtějí cedule“

Když se lidé dozvěděil o tom, že Koněvova ulice se nově bude jmenovat Hartigova, začali zjišťovat, jak se dostat ke starým uličním cedulím. „Cedule u nás k dispozici nebudou. Ptá se na to hrozně moc lidí. Zájemců je opravdu hrozně moc, volají na radnici, ale i sem k nám. Všichni chtějí cedule,“ řekl začátkem října redakci Pražské Drbny pracovník infocentra Prahy 3.

Starosta Prahy 3 na slavnostním odhalování uliční cedule Hartigovy ulice naší redakci pověděl, že k cedulím by se veřejnost přeci jen mohla dostat. „Plánujeme využití cedulí na dobročinné účely. Vytipováváme neziskové organizace, které by je mohly vydražit pro svoje pro své potřeby a využít je ku prospěchu věcí, které provozují a podporují,“ řekl našemu redaktorovi Michal Vronský (TOP 09).

Koněvova ulice mizí z pražské mapy. Ode dneška se jmenuje Hartigova

Pražská Koněvova ulice se ode dneška oficiálně jmenuje Hartigova podle prvního žižkovského starosty. Výměna uličních cedulí začne v pondělí, odkdy si také zhruba pět tisíc obyvatel ulice může v šestiměsíční lhůtě zdarma vyměnit doklady. Změnu...

„Obohaťte svou sbírku a transformujte přežitý věk totality na pomoc potřebným“

Do dražby šly 4. prosince cedule s nápisem Koněvova z Tachovského náměstí a z Ohrady. „Sběratelská rarita a zároveň možnost, jak přispět na dobrou věc. Obohaťte svou sbírku a transformujte přežitý věk totality na pomoc potřebným,“ lákal text na webu aukční platformy DOBROBOT, kde dražba proběhla.

Výtěžek aukce půjde dětem s handicapem z Integračního centra Zahrada v Praze 3. Konkrétně na nákup rehabilitačních pomůcek, například zátěžové senzorické přikrývky, nebo zvedacího přístroje.

VIDEO: Začala výměna cedulí z bývalé Koněvovy ulice. Mezi lidmi je o ně obrovský zájem

Koněvova ulice na pražském Žižkově nese od začátku října jméno Hartigova, připomíná tak prvního starostu Žižkova Karla Hartiga. Dnes v deset hodin dopoledne starosta Prahy 3 Michal Vronský (TOP 09) a nepřímý potomek Karla Hartiga Filip Stome...

Lidé dali za cedule desítky tisíc korun

Dražba trvala do 19. prosince, skončila přesně v sedm hodin večer. Vyvolávací cena jedné cedulce byla symbolických 333 korun, už pár hodin po začátku aukce však bylo jasné, že výtěžek bude daleko vyšší.

Ceduli z Ohrady nakonec získal uživatel Michal, který za ni dal 30 600 korun. Za tu z Tachovského náměstí dal uživatel Petr 30 100 korun.

Ohodnoť článek

Foto Ivo Spisar

Štítky dražba, cedule, Koněvova, Praha

Dražba dvou cedulí z Koněvky vynesla přes šedesát tisíc. Peníze pomohou dětem s handicapem  |  Praha 3  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.