Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Školy a školky v Praze 2 dostanou od radnice mimořádné odměny. Celkem přes půl milionu korun

Ředitelé mateřských a základních škol na Praze 2 dostanou od radnice mimořádné odměny. Vedení městské části chce ocenit jejich práci nad rámec svých běžných povinností spojených zejména s pandemií covidu-19. Dohromady ředitelé dostanou 540 tisíc korun. Uvedla to mluvčí druhé městské části Andrea Zoulová. Praha 2 zřizuje necelé dvě desítky škol a školek.

„Naši pedagogové opět ukázali, že zvládnou i nemožné. Výuku dokázali zajistit i v náročných podmínkách sílící pandemie, hrozících karantén a zvýšených hygienických opatření. Jsou to profesionálové, kteří pracují s obrovským nasazením a naše poděkování i ocenění si zaslouží," uvedla starostka Jana Černochová (ODS).

Druhá městská část zřizuje devět mateřských škol a desítku základních škol. Od počátku pandemie jim radnice prostřednictvím svého úřadu pomáhá mimo jiné se zajištěním hygienických potřeb, dezinfekce či ochranných prostředků. Radnice letos na jaře zorganizovala a zprostředkovala očkování většiny pedagogů ve Všeobecné fakultní nemocnici (VFN) na Karlově náměstí.

Ředitelé některých základních škol v Praze se rozhodli vyhlášením tzv. ředitelského volna prodloužit vánoční prázdniny. V Praze 2 se to podle mluvčí Andrey Zoulové týká jedné základní školy. Děti navštěvující ostatní školy budou mít prázdniny až v řádném termínu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto ZČU

Štítky školky, školy, odměny, Praha 2, Praha, radnice, městská část, základní škola, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze, Jana Černochová, ODS, Karlovo náměstí

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Školy a školky v Praze 2 dostanou od radnice mimořádné odměny. Celkem přes půl milionu korun  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.