Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Praha 2 si připomene válečné veterány celodenním programem

V rámci Dne válečných veteránů pořádá dnes druhá městská část na Náměstí Míru program, kde si lidé prohlédnou moderní i historickou vojenskou techniku, uvidí tematickou výstavu a děti se zúčastní soutěží.

Akci pořádá Praha 2 už poosmé. Na vytvoření programu spolupracuje s Armádou České republiky, Československou obcí legionářskou, Sdružením válečných veteránů České republiky a Vojenským historickým ústavem.

Dopoledne se ve znalostních a dovednostních soutěžích zabaví děti z mateřských a základních škol, které i namalují obrázky pro vojáky na zahraničních misích.

Mezi historickými stroji se lidem představí napříkladvojenský tahač britské výroby Morris Commercial C-8 FAT, včetně muničního vozíku Limber a 25 liberní kanonové houfnice, který používali během druhé světové války.

Armáda pak ukáže vozidlo Pandur II KOVS nebo vozidlem Land Rover Defender 130 „Kajman“. Úplně poprvé pak veřejnost uvidí dron české výroby AP-25 Bivoj. 

Na místě také po druhé hodině ocení pamětní medailí vybrané válečné veterány a proběhne modlitba za padlé. Akce se zúčastní i ministryně obrany Jana Černochová a náčelník Generálního štábu Armády České republiky Karel Řehka. Akce končí v šest hodin večer.

Ohodnoť článek

Foto Praha 2

Štítky váleční veteráni, vzpomínka, armáda, technika, ocenění, Praha, válečný veterán, Den vzpomínek, druhá světová válka, Armáda České republiky, Vojenský historický ústav Praha, Česko, Jana Černochová, Karel Řehka, Generální štáb Armády České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 2 si připomene válečné veterány celodenním programem  |  Praha 2  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.