Počasí dnes11 °C, zítra10 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

V Heroldových sadech bude v létě divadelní scéna v čele s Jiřím Lábusem

Radnice Prahy 10 uspořádá ve spolupráci s Vršovickým divadlem MANA od 22. června do 15. července letní divadelní scénu v Heroldových sadech. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí radnice Jan Hamrník. Na programu budou mimo jiné tři premiéry včetně divadelního zpracování amerického seriálu MASH. Tvářemi scény budou herci divadla MANA v čele s Jiřím Lábusem.

Čapek, Scheinpflugová i Jiráskovo Temno

Kromě černé komedie podle kultovního protiválečného seriálu divadlo připravilo premiéry dvou milostných kusů. Hra Čapek a Olga přiblíží příběh slavného prvorepublikového páru a Víra! Láska! Naděje? je divadelním zpracováním románu Aloise Jiráska Temno. Kromě toho budou podle webových stránek divadla na programu inscenace Letní den, Gin Game nebo hra Varieté pro tři páry rukou, kterou sehraje hostující Divadlo pod Šťastnou hvězdou.

Všechny tři nové inscenace spojuje fakt, že se odehrávají ve velmi dramatických historických situacích. Dějiny tu jsou nejen kulisou, ale i velmi silným protihráčem. Skrze nejintimnější lidské vztahy nahlížíme na konkrétní historické okolnosti, které silně připomínají současnou dobu,“ uvedla k premiérám dramaturgyně vršovické scény Věra Mašková. Výraznou tváří divadla MANA je Lábus, který v komedii MASH svým nezaměnitelným hlasem ztvární amplion tábora válečných zdravotníků, stejně jako to udělal v českém dabingu původního seriálu. V inscenaci Vršovice jsou zlatý, řek tatínek pak vystoupí hned ve dvaceti rolích.

„Nekašleme na kulturu!“

Sloganem kulturní události je „Nekašleme na kulturu!“ Podle místostarosty Prahy 10 Davida Kašpara (STAN) je celý koncept výrazně regionální. „Kromě toho, že ji zajišťuje naše tradiční divadlo a tváří bude slavný občan Vršovic, připravujeme i vystoupení žáků z desítkových škol,“ uvedl. Celý program podle webu divadla zakončí 15. července koncert Václava Neckáře a skupiny Bacily.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Praha 10

Štítky ČR, divadlo, správa, Praha, Heroldovy sady, kultura, Praha 10, Jiří Lábus, premiéra, M*A*S*H, Alois Jirásek, Václav Neckář, Vršovice, Starostové a nezávislí, Bacily

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Heroldových sadech bude v létě divadelní scéna v čele s Jiřím Lábusem  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.