Počasí dnes18 °C, zítra23 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Praze 10 došla trpělivost se špatným parkování okolo Edenu, auta nechá odtahovat

Akce pořádané v Edenu lákají tisíce lidí, hodně jich ale přijede v autech, která parkují tak, jak se jim zlíbí. Městská část Praha 10 proto požádala místní strážníky, aby nelegálně stojící auta rovnou odtahovali. S počínáním souhlasí i fotbalový klub Slavia, který na vršovickém stadionu sídlí.

„Jako patrioti Desítky jsme rádi, že je u nás Slavia doma, na druhou stranu musíme chránit naše občany a rezidenty. Proto budeme tvrdě postihovat bezohledné řidiče, kteří nerespektují pravidla a parkují na chodnících nebo v křižovatkách,“ uvedl v tiskové zprávě Mikuláš Pobuda (ODS), radní pro dopravu.

Vedení Desítky požádalo městskou polici, aby se při akcích na stadionu v Edenu na parkování obzvlášť zaměřili a auta odtahovali. Nová opatření budou v platnosti už tuto neděli při zápase Slavie s olomouckou Sigmou.

„Stadion v Edenu je velmi dobře dostupný tramvají, vlakem i autobusem. Zástupci fotbalové Slavie to ostatně akcentují a nabízí svým fanouškům kvalitní alternativy v podobě speciálních vlaků i svozových autobusů z P+R parkovišť konečných stanic metra. Tohoto přístupu si velice vážíme. Ve všeobecném zájmu je, aby akce v Edenu byly především o sportu a kultuře, nikoli o dopravním kolapsu ve Vršovicích,“ dodal starosta Martin Valovič (ODS).

Jak zdůraznil předseda představenstva Slavie Jaroslav Tvrdík, během domácích zápasů jsou posíleny kapacity vlaků, které zastavují na Nádraží Eden. Klub také přidal svozové autobusy, které jezdí ze Zličína a Černého Mostu. Jedná i o posílení městské hromadné dopravy před i po zápasech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie hlavního města

Štítky parkování, Eden, stadion, fotbal, SK Slavia Praha, odtah, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Josef Novak

Zajímavé! Ale že už pes 10 let chceme, aby MP odtahovala bezohledně zaparkovaná auta (na chodníku, v křižovatkách - před rokem výrazně komplikovala příjezd a rozetavení vozidel hasičů, když hořelo v 11.patře domu Mečíková 12, na trávníku apod.) na Zahradním Městě, ale to bylo výmluv. Tady si houkne Sinobo nebo už zase Slavie - a jde to hned. Takže když odtahovat, tak na celé Praze 10 !!!

Pátek, 26. dubna 2024, 23:46Odpovědět

Mirek Sekera

Kolem Edenu budou odtahovat auta? A co ty špatně zaparkovaný auta i 1km od Edenu? A teď nastane problém když se rezident vrací domů a nemá kde zaparkovat, tak zaparkuje na prasáka a až odjedou všichni co přijeli na akci v Edenu tak jde přeparkovat ale vlastně bude odtažen protože přes víkend je parkování v modré zóně zdarma pro všechny. Zas je to nedomyšlený ale prachy jsou přeci to hlavní o co jde.

Sobota, 20. dubna 2024, 10:35Odpovědět

Aneta Jirásková

Jestli strážníci skutečně špatně zaparkovaná auta odtahujou, to jim lze závidět. Třeba v Praze 3 ne to zřejmě kašlou, aspoň co je vidět - každý den parkující auta na chodníku, vedle modré zóny, na trávě .... A strážníci jezdí okolo a kašlou na to.

Sobota, 20. dubna 2024, 10:05Odpovědět

Praze 10 došla trpělivost se špatným parkování okolo Edenu, auta nechá odtahovat  |  Praha 10  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.