Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Park rozdělený mezi dvě městské části je opravený. Druhá část se dočkala o čtyři roky později

Jihovýchodní část Čelakovského sadů se po letech dočkala revitalizace. Zatímco oblast patřící Praze 1 byla rekonstruována už v roce 2018 v rámci oprav Národního muzea, část patřící Dvojce si podle radnice musela počkat a zdlouhavě jednat s různými institucemi.

Část Čelakovského sadů, která patří Praze 1, byla opravena už v roce 2018

„Stav této části parku byl opravdu alarmující. Mám radost, že se nám podařilo po mnoha zdlouhavých jednáních s památkáři, pracovníky Institutu plánování a rozvoje hl. m. Prahy i architekty dospět k dohodě a mohli jsme projekt zrealizovat. V revitalizované části parku vznikla plnohodnotná odpočinková zóna plná zeleně, která koncepčně navazuje na sousední část Prahy 1,“ uvedl v tiskové zprávě místostarosta Prahy 2 Václav Vondrášek (ODS), který má v gesci oblast životního prostředí, oblast výstavby a územního rozvoje a oblast památkové péče.

V části parku mezi ulicemi Legerova, Škrétova a ulicí Čelakovského sady už městská část v minulých letech nechala opravit schodiště a zídky v havarijním stavu. Letos přišly na řadu opěrné zídky, parkové chodníky a cesty. Jsou tu i nové lavičky, koše nebo lampy. Nově vysazenou zeleň budou zavlažovat centrálně.

„O revitalizaci úseku nad Legerovou ulicí usilovala radnice marně už od roku 2018, kdy probíhala úprava přilehlého okolí Muzea hlavního města Prahy a částečná revitalizace parku Čelakovského sady. Bohužel však jen na území městské části Praha 1,“ uvedla v tiskové zprávě mluvčí městské části Andrea Zoulová.

V té době byla primátorkou města Adriana Krnáčová, tehdy jako členka ANO, a radnici Prahy 1 vedl Oldřich Lomecký, bývalý člen TOP 09.

Na revitalizaci části sadů Prahy 2 tehdy prý nebyly peníze ani čas

„Když se dokončovala rekonstrukce muzea hlavního města Prahy, původně měli v rámci této stavby opravit jen blízké okolí. Vedení Prahy rozhodlo, že to roztáhne na část Čelakovského sadů, která patří Praze 1,“ popsala redakci Pražské Drbny vedoucí Odboru životního prostředí Simona Müllerová.

Sama na jednáních navrhovala, aby se realizace propojila i s Prahou 2, ovšem neúspěšně. „Bylo mi tlumočeno, že už na to nejsou časové, projekční ani finanční možnosti na to, aby se to stihlo zároveň s otevřením muzea hlavního města Prahy,“ dodala Müllerová.

Radnice Prahy 2 na aktuální revitalizaci Čelakovského sadů vydala 7,1 milionu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Praha 2

Štítky rekonstrukce, revitalizace, Čelakovského sady, magistrát, IPR, Praha, městská část, sad, Národní muzeum, Muzeum hlavního města Prahy, ODS, Adriana Krnáčová, Oldřich Lomecký, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Park rozdělený mezi dvě městské části je opravený. Druhá část se dočkala o čtyři roky později  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.