Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Respektujte soukromí a klid obyvatel, vyzývá kampaň Prahy 1

Praha 1 nabádá v reklamní kampani turisty, aby respektovali soukromí a klid obyvatel v centru Prahy. Právě respekt je hlavní motto kampaně „Enjoy & Respect“, kterou Jednička postupně odstartovala v průběhu tohoto léta. Již v minulosti Praha 1 rozmisťovala po centru například malé plakáty s upozorněním na zákaz konzumace alkoholu na veřejných prostranstvích.

Touto kampaní se snažíme návštěvníky pozitivně motivovat, aby si užívali pohostinnost a krásy Prahy 1, ale aby zároveň respektovali soukromí a klid místních občanů,“ uvedl starosta Prahy 1 Petr Hejma (STAN).

Informační plakáty i speciální web

Součástí kampaně jsou velké informační plakáty, které se objevily v ulicích centra již během léta, dále speciální web a instagramový hashtag #enjoyrespectprague. Praha 1 zároveň oslovila radnice některých evropských metropolí, jako jsou Berlín, Amsterdam, Glasgow, Londýn či Barcelona, i velké evropské zpravodajské portály s žádostí o podporu při šíření této kampaně.

Do projektu se chce zapojit také pražský dopravní podnik (DPP). Ten by poskytl reklamní plochy v autobusech na Letiště Václava Havla v Ruzyni. V nejbližších dnech se letáčky objeví rovněž na dalších plochách včetně veřejných toalet.

Kultivace turistického ruchu v centru Prahy

Domluvili jsme se rovněž na spolupráci a koordinaci se společností Prague City Tourism, což, jak pevně věřím, posune naši kampaň o další kus dopředu a pomůže ke kultivaci turistického ruchu jak v Praze 1, tak v celém hlavním městě,“ dodal Hejma.

Již v minulosti se zejména centrum Prahy potýkalo s velkým množstvím turistů, kteří se do hlavního města přijeli opíjet. Hlukem na ulicích pak působili potíže zejména místním obyvatelům, které v noci rušili.

Jedním z nejvíce problematických míst byla Dlouhá ulice. Kvůli pandemii covidu-19 za poslední rok významně klesl počet turistů. Právě turismus patří k pandemií nejpostiženějším oblastem.

Ohodnoť článek

Foto Praha 1

Štítky ČR, správa, turistika, Praha, Praha 1, turisté, plakát, Petr Hejma, Dopravní podnik hl. m. Prahy, Starostové a nezávislí, Berlín, Londýn, Letiště Václava Havla, Amsterdam, Pražská informační služba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Respektujte soukromí a klid obyvatel, vyzývá kampaň Prahy 1  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.