Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Úterý 10. září 2024  |  Svátek má Irma
Bez reklam

V srdci Prahy vzniká nový funkční prostor. Začaly práce na podchodu k náplavce Dvořákova nábřeží

Na náplavce Dvořákova nábřeží začaly probíhat stavební práce týkající se podchodu z náměstí Miloše Formana. Podchod je součástí realizovaného projektu Staroměstská brána, který má v městské části Praha 1 otevřít novou funkční plochu pro obyvatele a návštěvníky. Práce jsou naplánované do konce letošního roku a neměly by nijak omezit běžný provoz na náplavce.

V minulém týdnu odstartovaly práce na podchodu z náměstí Miloše Formana na náplavku Dvořákova nábřeží. Realizace podchodu je součástí projektu Staroměstská brána, jehož účelem je vytvořit nový městský prostor v centru Prahy.

Projekt přinese novou podobu městské části Praha 1 skrze otevření nové funkční plochy o rozloze přes 6000 m². Nový prostor má vzniknout od Bílkovy ulice přes náměstí Miloše Formana až po náplavku Dvořákova nábřeží. V plánech je také obohatit prostor o zeleň, fontány, nové obchody a další služby. Nedílnou součástí projektu je také rekonstrukce dřívějšího hotelu InterContinental. 

Hotel Intercontinental se nejspíš dočká rozšíření. Pražští zastupitelé podpořili změnu územního plánu

Pražští zastupitelé souhlasí se změnou územního plánu, která by umožnila výstavbu na náměstí Miloše Formana v Praze 1. Záměr pořízení změny schválili na pátečním jednání. O změnu požádali majitelé pražského hotelu Intercontinental. Záměr stavby na...

Práce na podchodu mají trvat do konce letošního roku. Samotná realizace by však neměla nijak nenarušit běžný provoz náplavky. 

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Se svolením Pražské náplavky

Štítky náplavka, Dvořákovo nábřeží, stavební práce, podchod, Staroměstská brána, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Petr Jukl

Autor asi trochu zaspal - na podchodu se pracuje už několik měsiců....Podle článku to vypadá, že hotel ( dříve Intercontinetal ) a přilehlé okolí rekonstruuje Praha 1, to je ale trochu omyl.

Neděle, 11. srpna 2024, 16:08Odpovědět

V srdci Prahy vzniká nový funkční prostor. Začaly práce na podchodu k náplavce Dvořákova nábřeží  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.