Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Praha 1 otevřela opravené schody v Divadelní, rekonstrukce se nelíbí vozíčkářům

Zástupci městské části Praha 1 a hlavního města dnes slavnostně otevřeli opravené schody, které propojují ulice Národní a Divadelní. Stavební řešení ale kritizují někteří vozíčkáři, schody totiž nejsou bezbariérové a chodník na druhé straně ulice je příliš úzký. Podle vedení Prahy 1 se zmíněný chodník bude v budoucnu rozšiřovat.

Původní schody nechalo odstranit město v 50. letech kvůli rozšiřování podjezdu pod Národní a jejich návratu se začal řešit v roce 2008. Rekonstrukce podle radního pro dopravu Vojtěcha Ryvoly (ANO) vyšla na sedm a půl milionu korun.

Stavba se ale nelíbí vozíčkářům ze skupiny Praha bez překážek, kteří ji kritizovali na Facebooku. Své příznivce vyzvali, aby na slavnostní akci dorazili projevit svůj nesouhlas, nikdo se ale neobjevil.

„Proč jste v této lokalitě místo schodiště neudělali výtah? Proč místo schodiště nevznikl pro vozíčkáře a maminky s kočárky dostatečně široký chodník od Parku národního probuzení do Ostrovní ulice? To je Vaše bezbariérovost? To snad ne,“ ptali se zástupci skupiny.

„Je to nesmysl. Projednávali jsme to několikrát i v bezbariérové komisi. I vozíčkáři nám řekli, že to není až tak nutné, protože je tu velice blízko možnost tří příjezdů do této ulice,“ řekl novinářům u schodů Ryvola.

Podle radní pro bezbariérovost Ivany Antalové nebylo možné na schodiště umístit plošinu kvůli velké příkrosti.

„Ale domluvili jsme se a podnikáme kroky k tomu, aby se rozšířil protější chodník,“ oznámila Antalová. Tyto úpravy jsou podle Ryvoly odsouhlaseny a právě se projektují, chodník dostane šířku podle norem.


 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Eva Hradilová

Štítky Divadelní, Národní, schody, rekonstrukce, Praha 1, bezbariérovost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Praha 1 otevřela opravené schody v Divadelní, rekonstrukce se nelíbí vozíčkářům  |  Praha 1  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.