Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nová sportovní hala v Letňanech bude stát bezmála 48 milionů korun

Za výstavbu nové sportovní haly u Rychnovské ulice zaplatí radnice v pražských Letňanech 47,7 milionu korun. Sportoviště nyní na pozemku u budovy Základní a mateřské školy generála Františka Fajtla DFC staví firma Geosan Group. Stavební práce by měly být hotové v příštím roce. Vyplývá to z dokumentů k veřejné zakázce. Vybudování sportoviště u školy má stávající koalice ve svém programovém prohlášení a patří k hlavním investičním akcím radnice.

Prahu 18 tvoří katastrální území Letňan, kde žije zhruba dvacet tisíc obyvatel. Zastupitelstvo osmnácté městské části má celkem 19 členů. Vládnoucí koalici v roce 2018 sestavily strany a hnutí ANO, ODS + Svobodní a TOP 09 a volební uskupení Krásné Letňany. Radnici nyní vede starosta Zdeněk Kučera (ANO).

Třetina haly bude zahloubená v zemi

Podle projektu, který v březnu 2020 zpracovali architekti a projektanti ze studia Arch.Design, vznikne hala na městském pozemku mezi ulicemi Rychnovská, Bludovická a Tvrdého. Nová dvoupodlažní budova bude na výšku měřit asi devět metrů, přičemž z toho třetina bude zahloubená v zemi. V podzemním podlaží budou tělocvična se zázemím, šatny, sklady míčů a dalších sportovních a školních pomůcek a úklidová místnost. V nadzemním podlaží jsou navržené mimo jiné dvě herny a technická místnost. Na střeše objektu bude venkovní hřiště s rozlohou 386,6 metrů čtverečních.

Radnice předběžně cenu zakázky odhadla na 49,2 milionu korun bez DPH. Částka bez DPH, za kterou by měli halu postavit pracovníci firmy Geosan Group, je podle v červnu uzavřené smlouvy mezi stavební společností a osmnáctou městskou částí o 9,74 milionu korun nižší. Nabídku k tendru podalo pět firem, Geosan z nich chtěl za zhotovení stavby nejméně peněz.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto archdesign.cz

Štítky ČR, správa, stavby, školy, Praha, Letňany, Geosan Group, František Fajtl, ANO 2011, ODS, TOP 09, Zdeněk Kučera, Arch.Design, BC Kolín

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová sportovní hala v Letňanech bude stát bezmála 48 milionů korun  |  Z kraje  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.