Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

David Petrofský z Lob S.A. Bohnice ovládl pražský tenisový přebor. Za další úspěchy bych byl rád, říká

David Petrofský oslavil 7. června teprve čtrnácté narozeniny, ale v tenisu už sklízí první úspěchy. David ovládl pražský přebor ve dvouhře i ve čtyřhře, a to i přesto, že nepůsobí v žádném z vrcholových oddílů, ale v menším tenisovém klubu Lob S.A. Bohnice. „Za další úspěchy bych byl samozřejmě rád,“ říká se skromností v hlase.

Turnaj ve dvouhře nebyl jednoduchý

David byl jako třetí nejlepší hráč v Čechách prvním nasazeným a jeho cesta k nejlepšímu umístění ve dvouhře v kategorii U14 v Pražském přeboru vedla v semifinále přes druhého nejlepšího mladšího žáka za loňskou sezonu Kryštofa Komínka ze Sparty Praha, který je ročník 2008.

Ve finále si pak David Petrofský poradil s Tobiášem Klofáčem z TK Meteor Praha, který je stejně jako David ročník 2007. „Z úspěchu mám určitě radost. Turnaj ve dvouhře nebyl jednoduchý, pár komplikací jsem tam měl, ale ty jsem si většinou vytvořil sám,“ popsal pro Pražskou Drbnu David Petrofský.

„S Oliverem se mi hrálo velmi dobře“

David ovládl i turnaj ve čtyřhře. Jeho spoluhráčem byl Oliver Bureš z Tenisové akademie Plíškova, který je také ročník 2007. Dvojice Petrofský a Bureš ve finále turnaje čtyřhry porazila dvojici Komínek a Klofáč. Oba zmíněné přitom David Petrofský porazil už ve dvouhře.

Davidův spoluhráč ve čtyřhře Oliver Bureš nebyl nasazený ve dvouhře, přesto se dvojici podařilo turnaj ovládnout. „Na to, že jsme spolu hráli poprvé, se mi s ním hrálo velmi dobře. Oliver je ročník 2007 a je docela vysoký, takže se toho nebál. Byl to s ním výborný debl,“ pověděl po úspěchu ve čtyřhře David.

Velký úspěch pro bohnický tenis

Pro bohnický tenis jde o velký úspěch. „Je to pro nás velký úspěch, protože turnaje se zúčastnili všichni nejlepší starší žáci v České republice kromě dvou hráčů Sparty, kteří jsou na žebříčku před Davidem,“ vysvětlil za Lob S.A. Bohnice trenér Jiří Knížek a doplnil, že na podobný úspěch bohnický tenis dosud čekal.

David Petrofský působí možná i díky svému nízkému věku skromně. „Je to kluk, který trénuje mimo oblast vrcholového sportu, není v žádném středisku jako je ČLTK nebo Sparta. Jdeme vlastní cestou, trénujeme v našich klubových podmínkách v Bohnicích a teď nás čekají mezinárodní turnaje ETA, které se budou hrát v Česku, Polsku a Rakousku,“ dívá se do budoucnosti Jiří Knížek.

„Za další úspěchy bych byl samozřejmě rád. V další sezóně půjdu ze starších žáků do dorostu, takže to tam možná budu mít jako nováček složitější, ale už jsem si zkusil hrát se staršími kluky, takže vím, že s nimi jsem schopný hrát a případně je i porážet,“ uzavřel Petrofský.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Lob S.A. Bohnice

Štítky tenis, úspěch, mládež, turnaj, Lob S.A. Bohnice, Praha, Bohnice, Česko, Polsko, Rakousko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

David Petrofský z Lob S.A. Bohnice ovládl pražský tenisový přebor. Za další úspěchy bych byl rád, říká  |  Ostatní sporty  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.