Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

VIDEO/GÓLY: Sparta padla v Hradci a přišla o první místo v tabulce

Hokejisté Sparty si chtěli po prohře v Brně spravit chuť na východě Čech. Z vyhraného derby namlsaný hradecký Mountfield však hráčům v rudých dresech nic nedaroval a Sparta si připsala další porážku. V Hradci padli sparťanští 5:2 a druhá porážka v řadě znamenala ztrátu první pozice, kterou nyní obsadil Liberec.

Hradečtí hokejisté chtěli navázat na vítězné derby, které vyhráli nad Pardubicemi 4:1. Sparta naopak chtěla zabrat poté, co prohrála ve šlágru kola s Kometou Brno. Východočeši vstoupili do utkání skvěle a již v 5. minutě se radovali z gólu zásluhou Jordana Perreta.

Jenže neuběhlo ani jedenáct vteřin a bylo srovnáno, když se nekompromisní ranou prosadil David Dvořáček. 

https://tv.isport.blesk.cz/video/6099982?jwsource=cl

I přesto, že oba týmy se prezentoval ofenzivní smrští, především Marek Mazanec v brance kouzlil a přiváděl Sparťany k šílenství.  Na druhé straně měl Jakub Sedláček sice méně práce, ale ve 13. minutě musel lovit podruhé puk ze sítě, když jej propálil Lukáš Cingel.

Ve druhé pasáži začal Hradec úřadovat. Ve 25. minutě navýšil vedení Kevin Klíma a o šest minut později svým druhým gólem Lukáš Cingel. Sparta se sice snažila, nicméně Mazanec ukázal svůj um a ve druhé třetině žádný kotouč za svá záda nepustil.

Ve třetí části sice dokázala Sparta zdramatizovat utkání v 55. minutě po střele Smejkala, jenže následně se střelou do prá zdné prosadil Matěj Chalupa a bylo vymalováno. 


Mountfield HK - Sparta Praha 5:2 (2:1, 2:0, 1:1)

Branky a nahrávky: 5. Perret (Jergl, Nedomlel), 13. Cingel (M. Chalupa), 25. Klíma (R. Pavlík, Cibulskis), 32. Cingel (M. Chalupa, Nedomlel), 58. M. Chalupa – 5. Dvořáček (Pšenička), 55. Smejkal (Řepík, Tomášek)

Mountfield HK: Mazanec (Š. Lukeš) – Cibulskis, Zámorský, Šalda, F. Pavlík (A), Rosandić, Nedomlel (A), Čáp – M. Chalupa, Cingel, Smoleňák (C) – Perret, Koukal, Jergl – R. Pavlík, Lev, Klíma – R. Pilař, Dragoun, Paulovič.

HC Sparta Praha: J. Sedláček (Wolf) – Kalina, Blain, Polášek (A), Piskáček (A), Tomáš Dvořák, M. Jandus, Poizl – Smejkal, Tomášek, Řepík (C) – Sukeľ, V. Růžička, Rousek – Kudrna, Pech, Forman – Dvořáček, Pšenička, Říčka.

Rozhodčí: Šír, Veselý – Lhotský, Svoboda

Diváci: 5441

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Martin Doležal

Štítky sparta, hokej, hradec králové, prohra, AC Sparta Praha, FC Hradec Králové, Lukáš Cingeľ, Mountfield Hradec Králové, FC Slovan Liberec, FC Zbrojovka Brno, Matěj Chalupa, Česko, David Dvořáček, Tomáš Dvořák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO/GÓLY: Sparta padla v Hradci a přišla o první místo v tabulce  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.