Počasí dnes15 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Sparta zřejmě přijde o start na Spenglerově poháru, Česko je na seznamu rizikových zemí

Hokejisté Sparty zřejmě nebudou startovat v závěru prosince na Spenglerově poháru v Davosu. Důvodem jsou aktuální pandemická opatření ve Švýcarsku. Tamní vláda totiž zařadila Českou republiku na seznam rizikových zemí a všichni čeští občané musí bez ohledu na očkování při vstupu do Švýcarska předložit negativní test a nastoupit desetidenní karanténu.

Spenglerův pohár je pravidelně se konající turnaj v ledním hokeji, odehrávající se ve švýcarskem Davosu. Je nejstarším hokejovým turnajem na světě a jeho pořadatelem je švýcarský tým HC Davos. Účastníci turnaje jsou zváni právě tímto týmem. Hraje se tradičně v termínu mezi Vánoci a Novým rokem.

A právě povinná karanténa reálně hráčům Sparty brání v účasti na slavném turnaji. Spenglerův pohár startuje v neděli 26. prosince a Pražané mají ve čtvrtek 23. prosince naplánovaný zápas 34. kola extraligy proti Třinci.

Podle prezidenta turnaje Marca Gianoly organizátoři momentálně zvažují všechny možnosti. "Důležité je, že turnaj se může v nějaké podobě uskutečnit," řekl Gianola. Spartu by podle informací deníku Tages-Anzeiger mohl nahradit některý ze švýcarských týmů.

Podle aktuálního plánu bude na Spenglerově poháru vedle domácího Davosu startovat tým Ambri-Piotta. Dalšími účastníky jsou Kanada, švédská Frölunda a KalPa Kuopio z Finska.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HC Sparta Praha

Štítky Sport, hokej, koronavirus, Spenglerův, Sparta, Spenglerův pohár, HC Sparta Praha, Česko, Švýcarsko, Davos, HC Davos, HC Oceláři Třinec, KalPa, Finsko, Kanada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta zřejmě přijde o start na Spenglerově poháru, Česko je na seznamu rizikových zemí  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.