Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Nehrál jsem tak dobře, jak bych mohl, říká Jágr. Před novou sezónou nejí sladké a omezuje maso

Hokejový útočník Jaromír Jágr se stále nerozhodl, zda bude i v příští sezoně pokračovat v hráčské kariéře. Osmačtyřicetiletý majitel kladenského klubu, který se v minulém ročníku neudržel v extralize a čeká jej opět start v první lize, zároveň přiznal, že předchozí sezonu podcenil a nastupoval s příliš velkou tělesnou hmotností.

Minulou sezonu jsem podcenil

„Musím říct, že jsem se ještě nerozhodl, jestli budu hrát, nebo ne. Upřímně musím říct, že jsem minulou sezonu trochu podcenil. Podcenil jsem ji z toho důvodu, že jsem hrál s větší váhou než bych měl hrát," uvedl Jágr v rozhovoru v pořadu Showtime na CNN Prima News.

Nejproduktivnější Evropan v historii NHL, který se do mateřského Kladna vrátil v lednu 2018, hrál s váhou okolo 117 kilogramů. „Což je na hokej hrozně moc, proto jsem nepodával takový výkony, který jsem mohl odevzdávat," přiznal Jágr, jenž v extralize nastoupil do 38 zápasů a nasbíral 29 bodů za 15 branek a 14 asistencí. „Hokej se posunul do větší rychlosti, proto mě to trochu limitovalo," dodal.

Snažím se víc trénovat a upravil jsem stravu

Olympijský vítěz z Nagana, dvojnásobný mistr světa a dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru si dobře uvědomuje, že pokud bude chtít pokračovat, musí hmotnost upravit. „Snažím se víc trénovat. Upravil jsem stravu. Přestal jsem jíst sladký a snažím se omezit i maso. Takže uvidím. Já nemám co ztratit. Sezona začíná, jestli se tedy rozhodnu hrát, za pět měsíců. Nemám co ztratit a uvidím, jak na to bude moje tělo reagovat," uvedl Jágr.

Autoři | Foto Facebook HC Sparta Praha

Štítky sport, hokej, Kladno, Jágr, Jaromír Jágr, Showtime, National Hockey League, maso, Rytíři Kladno, Stanley Cup, CNN Prima News

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nehrál jsem tak dobře, jak bych mohl, říká Jágr. Před novou sezónou nejí sladké a omezuje maso  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.