Počasí dnes25 °C, zítra26 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Sparta vyhrála nad Kladnem 7:1 a pokračuje ve vítězné jízdě

Hokejisté Sparty deklasovali ve 4. kole extraligy Kladno na jeho ledě 7:1 a udrželi tak neporazitelnost i vedení v tabulce. Na demolici Rytířů se dvěma góly podílel útočník Jan Buchtele. Domácím nepomohl ani nástup Jakuba Voráčka na střídačku, zraněná hvězda NHL vypomáhá mateřskému klubu v realizačním týmu jako mentor.

Sparta se už po 53 vteřinách dostala šťastně do vedení, když Kempného střelu zvedl jeden z bránících hráčů a puk přeplachtil zkoprnělého brankáře Brízgalu. Kladno se dlouho nemohlo dostat do tempa. A brzy inkasovalo podruhé, Buchtele překonal gólmana Rytířů dorážkou vlastní teče.

Až ke konci první třetiny se Středočeši vzchopili, a to hlavně zásluhou aktivního Frolíka. Ani jedna z jeho střel se neujala. Dílčího vítězství domácí dosáhli v bitce, kanadský obránce Dotchin boxerským úderem složil sparťana Krejčíka.

Druhou část Rytíři zahájili náporem, v němž opět soupeřova brankáře nejčastěji zaměstnával Frolík. Paradoxně v době největšího tlaku domácích Sparta udeřila, kapitán Řepík se od mantinelu prosmýkl před branku a puk hodil nad Brízgalovu lapačku. Vedoucí celek extraligy vzápětí vtěsnal dvě branky do 141 vteřin: Buchtele úspěšně dorážel v oslabení, Najman se prosadil po rychlém protiútoku a brankáře Brízgalu střídal kolega Bow.

Hosté neměli dost ani ve třetí třetině, v jejím úvodu Irving využil přesilovku a dal svůj první gól za pražský tým. Výhodu o jednoho muže vzápětí využil i domácí Ticháček, který tím zmírnil vysokou porážku. Navzdory jasnému stavu se na ledě neustále jiskřilo, rozhodčí museli řešit několik dalších šarvátek a bitek. V závěru ještě triumf Sparty zpečetil Horák.

Rytíři Kladno - HC Sparta Praha 1:7 (0:2, 0:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 45. Ticháček (Pytlík, Melka) - 1. Kempný (Řepík), 9. Buchtele (Mozík, Lajunen), 32. Řepík (Krejčík, O. Najman), 34. Buchtele (Kempný, Forman), 35. O. Najman (Chlapík, Mozík), 43. Irving (Kestner, P. Kousal), ), 59. Horák (Kousal, Kestner. Rozhodčí: Hribik, Veselý - Frodl, Lhotský. Vyloučení: 13:13, navíc Dotchin, Jarůšek (oba Kladno), Chlapík, Irving (oba Sparta) všichni 5 min a do konce utkání. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 4391.

Kladno: Brízgala (35. Bow) - Hejda, Dotchin, Ticháček, Martenet, Slováček, Veber - Tralmaks, Plekanec, Sideroff - Jarůšek, Klepiš, Beran - Frolík, O. Bláha, Pytlík - Melka, Babka, M. Procházka. Trenér: Vejvoda.

Sparta: J. Kovář - Mozík, Němeček, Irving, Kempný, Moravčík, Krejčík, Mikliš - Kestner, Horák, P. Kousal - Řepík, O. Najman, Chlapík - Hauser, Lajunen, Buchtele - Konečný, Forman, Vitouch. Trenér: Gross.

Ohodnoť článek

Autoři , | Foto Roman Mareš, Rytíři Kladno

Štítky hokej, Sparta, sport, Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sparta vyhrála nad Kladnem 7:1 a pokračuje ve vítězné jízdě  |  Hokej  |  Sport  |  Pražská Drbna - zprávy z Prahy

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.